Μπορούν οι δυνατές φωνές κατά τη διάρκεια του σεξ να χαρίσουν πιο έντονους οργασμούς; | 0 bovary.gr
Μπορούν οι δυνατές φωνές κατά τη διάρκεια του σεξ να χαρίσουν πιο έντονους οργασμούς; | 0 bovary.gr
06|08|2017 18:30
SHARE
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

Μπορούν οι δυνατές φωνές κατά τη διάρκεια του σεξ να χαρίσουν πιο έντονους οργασμούς;


Φωνές, βογγητά, μουγκρητά. Ίσως από πολλούς να μη θεωρούνται αποδεκτά, σέξι ή να μη νιώθουν άνετα με αυτα. Απ' ότι φαίνεται όμως, μπορούν να γίνουν το κλειδί για (πολύ) πιο δυνατούς οργασμούς.  

Όταν η συζήτηση έρχεται στο θέμα «πόσο φωνάζουμε στο σεξ», υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ γυναικών και αντρών. Οι μεν γυναίκες είναι πιο ανοιχτές σε αυτό και τους βγαίνει πιο φυσικά, οι δε άντρες δε νιώθουν τόσο βολικά με αυτό. Πολλοί, μάλιστα, μπορεί να τη βγάζουν εντελώς στο μουγγό, χωρίς το παραμικρό «αχ». 
Άλλοι ντρέπονται, σε άλλους φαίνεται «γυναικεία συνήθεια», άλλοι δεν θεωρούν οτι αυτό αυξάνει την ευχαρίστηση (είτε τη δική τους, είτε της συντρόφου τους). Ίσως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε και να αντιληφθούμε τη δυναμική που έχουν οι «θόρυβοι» στο σεξ, τόσο σε εμάς, όσο και στον πατρτενέρ μας.   

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, 66% των γυναικών βγάζουν κραυγές ή ήχους ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια του σεξ για να βοηθήσουν το συντροφό τους να έρθει σε οργασμό και 87% το κάνουν για να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση του. Αρκετές μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι «φωνάζουν» τις στιγμές που βαριούνται ή έχουν κουραστεί ώστε να καλύψουν τα παραπάνω αρνητικά συναισθήματα.  

H σεξολόγος Patty Brisben είναι κάθετα αρνητική με αυτή τη συνήθεια.

Όπως λέει, «όταν βγάζεις φωνές ευχαρίστησης ή προσποιείσαι έναν οργασμό δείχνεις στον παρτενέρ σου ότι αυτό που κάνει το κάνει σωστά, κάτι που όμως δεν ισχύει. Να είστε επιλεκτικές με το πότε θα φωνάξετε κατά τη διάρκεια του σεξ και να το κάνετε μόνο όταν είστε πραγματικά ενθουσιασμένη με αυτό που βιώνετε εκείνη τη στιγμή». 

Ο Kristen Mark, ένας σύμβουλος σχέσεων και ερευνητής πάνω σε θέματα σεξουαλικής ικανοποίησης, τονίζει: «Η διέγερση προκαλείται με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων- κάθε αισθητηριακό ερέθισμα μπορεί να ενισχύσει την εμπειρία». Είναι θέμα λογικής. Αρκεί να φανταστείτε ποο πιο έντονη είναι η κορύφωση όταν έρχεστε ταυτόχρονα σε οργασμό με τον σύντροφό σας και μπορεί να φωνάζετε μαζί. Αυτό, παράλλήλα, σας δένει περισσότερο. «Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο δείχνετε ότι περνάτε τέλεια χωρίς καν να χρειαστεί να το εκφράσετε με λέξεις», επιμένει ο Dr. Mark.

Να πιάσουμε το θέμα όμως και από την πνευματική του διάσταση. Σύμφωνα με την ινδική φιλοσοφία, οι ήχοι σχετίζονται με τα τσάκρα (δηλαδή τις ενέργειες που έχουμε στο σώμα μας) που έχουμε στο λαιμό. Στην τεχνική του τάντρα σεξ, η έκφραση των συναισθημάτων, των αναγκών και των συναισθημάτων σας μπορεί να προκύψει μέσω του λαιμού. Η αφύπνιση του τσάκρα του λαιμού σας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σπασμούς ευχαρίστησης σε όλο το σώμα σας οι οποίοι μάλιστα να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από έναν απλό οργασμό.

Ο σεξολόγος Logan Levkoff αποτυπώνει ένα πολύ αληθινό και δυνατό επιχείρημα: «Η σεξουαλική αυτοεκτίμηση είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης και γνώμη μου είναι πως αν οι άντρες θέλουν να αισθάνονται ακόμα πιο έντονη ευχαρίστηση πρέπει να κάνουν ή μάλλον να εκφράζουν περισσότερα απ' ότι ένα απλό «αχ» κυμαινόμενης θέρμης στο τέλος. Δε προτρέπω να προσποιηθεί κανείς κάτι ή να κάνει κάτι που δε θέλει, αλλά να είναι πιο ενεργός, πιο παρών και πιο συγχρονισμένος με τον σύντροφό του». 

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει (ακόμα) σαφές επιστημονικό πόρισμα που να συνδέει αμετάκλητα τις φωνές ευχαρίστησης με τους πιο δυνατούς οργασμούς, σίγουρα οδηγούν σε πιο έντονη σύνδεση μεταξύ του ζευγαριού

Ακόμα ένας ειδικός σε θέματα σεξουαλικής φύσεως, ο Greg Bryant, συμφωνεί ότι οι ήχοι συμβάλλουν σε μια καλύτερη και πιο ποιοτική σεξουαλική ζωή ενώ παράλληλα δημιουργούν έναν πολύ θετικό δίπολο. «Όσο πιο εκφραστικός είναι ο ένας, τόσο πιο πολύ ερεθίζεται ο άλλος».

Αφεθείτε, χάστε τον έλεγχο, ζήστε τη στιγμή, απενοχοποιηθείτε από οποιαδήποτε ταμπού. Και φωνάξτε. Και αν οι γείτονες σας κάνουν παρατήρηση, μπορείτε πάντα να επικαλεστείτε την επιστήμη (ένα σωρό ειδικούς σας έχουμε αναφέρει στο κείμενο!).