shutterstock
shutterstock
06|08|2017 18:00
SHARE
ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο θλιβερός λόγος για τον οποίο αναγκάστηκα να φορέσω ψεύτικο δαχτυλίδι αρραβώνων


Ολες οι γυναίκες ονειρευόμαστε από μικρή ηλικία την ημέρα εκείνη που θα μοιραστούμε με φίλους και συγγενείς μια από τις πιο ευτυχισμένες μας στιγμές, εκείνη του αρραβώνα ή του γάμου μας.

Το ίδιο θα μπορούσε να πεις κανείς ότι θέλησε να κάνει και η Mackenzi Guptill, μια γυναίκα που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία που αναδεικνύει το λαμπερό δαχτυλίδι αρραβώνων στο χέρι της.

Ενώ λοιπόν οι περισσότεροι από τους διαδικτυακούς της φίλους πίστεψαν αρχικά, πως επρόκειτο για την ευχάριστη ανακοίνωση της επισημοποίησης της σχέσης της, η αλήθεια πίσω από αυτή τη φωτογραφία είναι διαφορετική.

Η Mackenzi Guptill ξεκίνησε πρόσφατα να εργάζεται στην ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου και ήταν πολύ ευχαριστημένη με τον νέο ρόλο που ανέλαβε. Η διάθεση της όμως άλλαξε, όταν γνώρισε έναν μεγαλύτερο άντρα, που έμοιαζε, σύμφωνα με την ίδια, αρκετά φιλικός και ευγενικός.

Ο κύριος αυτός γοητευμένος από τη Mackenzi, της έκανε δώρο ένα βιβλίο και περνούσε τακτικά από το ξενοδοχείο, για να τη χαιρετήσει. Οταν οι συνεργάτες της την ρωτούσαν σχετικά με αυτόν τον άνθρωπο, εκείνη απαντούσε πως ήταν ένας κοινωνικός τύπος, που όμως δεν την έκανε ποτέ να αισθανθεί κίνδυνο ή φόβο.

Παρόλα αυτά, η γνώμη της για τον άγνωστο άντρα άλλαξε, όταν εκείνος προσπάθησε να «μπει» σε πιο προσωπικά στοιχεία της ζωής της και περισσότερο όταν έδειξε ότι δυσαρεστήθηκε με το γεγονός, ότι η Mackenzi διατηρούσε μια σχέση τριών χρόνων στην οποία είχε βρει την απόλυτη ευτυχία.

 

 

Οπως υποστηρίζει η ίδια η γυναίκα στη λεζάντα της συγκεκριμένης φωτογραφίας, ο άντρας θεώρησε ότι εκείνη ήταν ελεύθερη μιας και δεν φορούσε κάποιο δαχτυλίδι στα χέρια της, ενώ όταν του αποκάλυψε την πραγματικότητα, εκείνος της ζήτησε να τον καλέσει αν ποτέ τα πράγματα στη σχέση της δεν έρθουν όπως τα φαντάζεται.

Η Mackenzi αισθάνθηκε τότε πολύ άβολα, αλλά ο φόβος του να χάσει τη δουλειά της, τη βοήθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

Ανάλογα περιστατικά βίωσε και αργότερα στο χώρο εργασίας της, όταν τρεις νεαροί της ζήτησαν να βγουν για ποτό και της προσέφεραν χρήματα για να τους συνοδεύσει στο δωμάτιο τους.

Μετά από αυτές τις εμπειρίες, ο σύντροφος της γυναίκας, σκέφτηκε πως προκειμένου να αποφύγει όλους αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους και τα σχόλια τους, θα ήταν καλό για την Mackenzi να φοράει ένα ψεύτικο δαχτυλίδι αρραβώνων.

Εφαρμόζοντας την ιδέα του συντρόφου της, διαπίστωσε πως δεν είναι η μόνη γυναίκα που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις στον εργασιακό της χώρο και αναγκάζεται να φοράει ένα ψεύτικο δαχτυλίδι. Μια συνάδελφος της κάνει ακριβώς το ίδιο.

Μέσα από αυτή τη φωτογραφία η Mackenzi επιχειρεί να περάσει το δικό της μήνυμα: να γίνουν κατανοητές οι ακραίες καταστάσεις -λύσεις στις οποίες κάθε γυναίκα μπορεί να καταλήξει προκειμένου να αισθανθεί ασφαλής.

«Ελπίζω ότι όποιος διαβάζει αυτή την ανάρτηση θα κατανοήσει ότι οι γυναίκες ζουν τη ζωή τους έχοντας πάντοτε γύρω τους τον κίνδυνο του άντρα. Οταν πηγαίνω στη δουλειά μου, δεν θα έπρεπε να ανησυχώ, ότι ο ενοχλητικός τύπος θα επιστρέψει ξανά. Δεν θα έπρεπε να ανησυχώ όταν πηγαίνω προς το αυτοκίνητο μου τη νύχτα, μήπως και βρίσκεται κάπου εκεί και με περιμένει. Δεν θα έπρεπε να ανησυχώ όταν περιφέρομαι στο ξενοδοχείο, μήπως κάποιοι μεθυσμένοι νεαροί με σπρώξουν και με βάλουν στο δωμάτιο τους. Δεν πρέπει να κουβαλάω ούτε όπλο, ούτε μαχαίρι, για να πάω στη δουλειά μου, ούτε και να μάθω κάποια πολεμική τέχνη. Δεν πρέπει να κάνω τίποτα από αυτά.»