O απροσδόκητος λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις | 0 bovary.gr
O απροσδόκητος λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις | 0 bovary.gr
03|08|2017 10:50
SHARE
ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ

O απροσδόκητος λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις


Είναι γνωστό, ότι οι σχέσεις ξεκινούν πάντοτε με μια περίοδο που οι ψυχολόγοι ονομάζουν «μήνα του μέλιτος», αλλά όταν αυτές διαρκούν για πολλά χρόνια, υπάρχει περίπτωση η κατάσταση να αλλάξει.

Μιλάμε για τότε που τα αρνητικά ξεπερνούν πια τα θετικά, που η φλόγα έχει σβήσει και η καθημερινότητα του ζευγαριού χαρακτηρίζεται από διαφωνίες, εντάσεις και στενοχώριες.

Κι ενώ πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν πως η σχέση τους δεν είναι υγιής, αλλά μάλλον επιβλαβής, εξακολουθούν να μένουν σε αυτήν και το βρίσκουν εξαιρετικά επίπονο και δύσκολο να την εγκαταλείψουν.

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ωθούνται σε αυτή την απόφαση, που μόνο καταστρεπτική είναι;

Η απάντηση θα σας εκπλήξει, διότι αν περιμένατε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει λόγω για παράδειγμα του φόβου της μοναξιάς ή της λανθασμένης εντύπωσης ότι το άλλο μισό μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του, αυτό δεν ισχύει.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το L&C Mortgages, εκατομμύρια άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία παραδέχονται ότι επιλέγουν να μένουν εγκλωβισμένοι σε μια σχέση γεμάτη δυστυχία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μόνο και μόνο επειδή αυτό θα τους επιτρέψει να ζήσουν κάτω από τη δική τους στέγη.

Η έκθεση της L&C Mortgages διαπίστωσε, ότι ο αριθμός των ανθρώπων αυτών στη Μεγάλη Βρετανία έφτασε τα 1.8 εκατομμύρια, ενώ 44% δήλωσαν ότι έχουν μείνει με σύντροφο ένα χρόνο περισσότερο από ότι θα ήθελαν προκειμένου να μαζέψουν από κοινού χρήματα για δάνειο ή προκαταβολή.

Ενας στους δέκα ανθρώπους παραδέχεται ότι θα έμενε σε μια κακή σχέση αν αυτό σήμαινε πως θα μπορούσε να αγοράσει το πρώτο του σπίτι και ο David Hollingworth από την L & C Mortgages δήλωσε σχετικά με αυτό:

«Το γεγονός, ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε μια σχέση που ίσως στην πραγματικότητα δεν θέλουν να είναι, ως μια από τις μόνες επιλογές τους είναι ενδεικτικό του «αγώνα» που κάνουν οι άνθρωποι όταν θέλουν να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η αγορά ακινήτου είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κινήσεις που μπορεί κανείς να κάνει, αλλά δεν είναι σωστό οι άνθρωποι να θυσιάζουν τη συναισθηματική ευεξία τους, προκειμένου να επικεντρωθούν στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα τους.»