Shutterstock
Shutterstock
07|08|2017 08:37
SHARE
ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ!

Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις το στρώμα σου


Η καλή ποιότητα ύπνου είναι σύμμαχος για μια καθημερινότητα με ευεξία, θωρακίζει την υγεία μας, ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Στην αντίπερα όχθη, η αυπνία παραμονεύει σαμποτάροντας τις αντοχές μας. Σύμμαχοι στην προσπάθειά μας για να απολαμβάνουμε έναν ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο, όλα τα στοιχεία που τον συνθέτουν: οι συνήθειές μας πριν από αυτόν, η ατμόσφαιρα του δωματίου κατά τη διάρκειά του και βέβαια το κρεβάτι μας… αλλά και το στρώμα του.

Το στρώμα είναι παράγοντας που επηρεάζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την υγιεινή του χώρου όπου κοιμόμαστε.

Μοιάζει με «σφουγγάρι» που απορροφά σκόνη και βρωμιές. Ο καθαρισμός του δεν είναι τόσο απαιτητική, χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία. Αρκεί να επιστρατευτεί ο κατάλληλος τρόπος!

Το μυστικό για να καθαρίσετε το στρώμα από δυσάρεστες οσμές βρίσκεται στη μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα έχει την ιδιότητα να απορροφά τις ανεπιθύμητες οσμές και με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας μπορείτε να το διατηρήσετε καθαρό (η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες τουλάχιστον!).

Βγάλτε τα σεντόνια από το στρώμα και σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα σας.

Επόμενη κίνηση: απλώστε ένα στρώμα μαγειρικής σόδας και αφήστε την να «κάνει δουλειά» για μία ώρα. Μπορείτε ακόμα να απλώσετε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας ώστε να αναδύεται μια ευχάριστη μυρωδιά λίγο μετά.

Αφαιρέστε την μαγειρική σόδα, σχολαστικά, με την ηλεκτρική σκούπα σας.

Το στρώμα μας θα έχει φρεσκαριστεί!