Πόσες φορές δεν έχετε «κατηγορήσει» το μεταβολισμό σας, όταν οι προσπάθειες σας να μειώσετε το σωματικό σας βάρος και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση πέφτουν στο κενό;
Πράγματι, ενώ κάποιος έχει αποφασίσει να ακολουθήσει πολύ υγιεινές επιλογές στην καθημερινότητα του, να καταναλώνει δηλαδή θρεπτικές και χαμηλής θερμιδικής αξίας τροφές και να γυμνάζεται, μπορεί να μην παρατηρεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτό να οφείλεται στο μεταβολισμό του, ο οποίος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και σύμφωνα με τους ειδικούς, επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες.
Η διαδικασία λοιπόν αξιοποίησης της τροφής που καταναλώνει κανείς επηρεάζεται από την ηλικία, την κληρονομικότητα, τη σωματική δραστηριότητα, τις ορμόνες, αλλά και από ακόμα έναν παράγοντα, που ίσως δεν έχετε φανταστεί.
Ποιος είναι αυτός;
Ερευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Touro της Καλιφόρνια από τον καθηγητή Jean-Marc Schwarz και τους συνεργάτες του και δημοσιεύθηκε στο The Journal of the American Osteopathic Association αποκάλυψε, ότι ο ένοχος που πολλοί αγνοούν είναι η φρουκτόζη, κυρίως με τη μορφή του σιροπιού καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.