Το κόλπο για να εξαφανίσεις τον λεκέ από παγωτό σοκολάτα | 0 bovary.gr
Το κόλπο για να εξαφανίσεις τον λεκέ από παγωτό σοκολάτα | 0 bovary.gr
23|08|2017 08:45
SHARE
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Το κόλπο για να εξαφανίσεις τον λεκέ από παγωτό σοκολάτα


Με έναν απλό και πολύ αποτελεσματικό τρόπο, ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες θα γίνει παρελθόν.

Καλοκαίρι θα πει (και) παγωτό! Και παγωτό θα πει απόλαυση. Όμως είναι πολύ σύνηθες να υπάρχουν «ατυχήματα» όταν το απολαμβάνετε. Ενας από τους πιο δύσκολους λεκέδες είναι ο λεκές από παγωτό σοκολάτα.

Λεκέδες σαν αυτόν, που πολλές φορές δεν ξέρετε πώς να τους διαχειριστείτε και να απαλλαγείτε από αυτούς μπορούν ακόμα και να καταστρέψουν το αγαπημένο σας ρούχο. Μπορεί η συμβουλή «Πρόσεχε μην λερωθείς», τις περισσότερες φορές, να απευθύνεται στα παιδιά, όμως και εμείς λόγω απροσεξίας πέφτουμε στην παγίδα του λεκέδων.

Πώς μπορείτε να εξαφανίσετε τον ένοχο λεκέ από παγωτό σοκολάτα; Υπάρχει ένας τρόπος αποδεδειγμένα αποτελεσματικός. Σε πρώτη φάση, αυτό που έχετε να κάνετε μόλις συμβεί το "ατύχημα" είναι να βγάλετε το ρούχο το συντομότερο δυνατό, πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει εντελώς ο λεκές.

Επειτα θα πρέπει να γυρίσετε το ρούχο από την ανάποδη και στο σημείο του λεκέ να ρίξετε κρύο νερό. Σωτήριο στην αφαίρεση του λεκέ από παγωτό σοκολάτα αποδεικνύεται το κρεμοσάπουνο για τα χέρια. Βάλτε μια μικρή ποσότητα και τρίψτε καλά το λεκέ. Ξεπλύνετε με κρύο νερό (από την ανάποδη). Για σίγουρο αποτέλεσμα, το ρούχο θα πρέπει να πλυθεί και στο πλυντήριο άμεσα.

Εναλλακτικά, μπορείτε πάνω στο λεκέ να ρίξετε διάλυμα αλατόνερου και έπειτα να τρίψετε πράσινο σαπούνι. Το ρούχο θα καταφέρει να απαλλαγεί δραστικά από τον λεκέ.