shutterstock
shutterstock
24|08|2017 08:39
SHARE
ΠΑΝΑΔΕΣ

Η σπιτική «συνταγή» που διώχνει τις πανάδες από τον ήλιο


Γιατί αυτό που θέλεις να σου μένει από το καλοκαίρι είναι όμορφες αναμνήσεις, όχι πανάδες στην επιδερμίδα του προσώπου σου. 

Έχουμε ξαναμιλήσει για τις πανάδες (και έχουμε ξεκαθαρίσει πόσο καθόλου δεν τις θέλουμε στην επιδερμίδα μας). Είναι αυτές οι σκουρόχρωμες κηλίδες που εμφανίζονται στο δέρμα, συνήθως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (αφού ο ήλιος κάνει το έδαφος ακόμα πιο γόνιμο), αλλά πολλές φορές, λόγω του μαυρίσματος, δε γίνονται αντιληπτές παρά μόνο όταν επανέλθετε στο φυσιολογικό σας χρώμα. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι ανεπιθύμητες αφού στερούν από την επιδερμίδα την φρέσκια, λαμπερή και νεανική της όψη.

Όπως είναι ευνόητο η καλύτερη στρατηγική πρόληψης είναι να φοράτε αντηλιακό. Αν, παρόλα αυτά, παρατηρείτε σημάδια στην επιδερμίδα του προσώπου σας, υπάρχει τρόπος να διορθώσετε τη «ζημιά». 

Η λύση βρίσκεται σε αυτή τη σπιτική μάσκα «λεύκανσης» της επιδερμίδας του προσώπου η οποία, λέγεται ότι, διώχνει τα σημάδια του ήλιου από το πρόσωπο. Φυσικά, όσο πιο έγκαιρα την εφαρμόσετε, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η δράση της. 

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι ένα καρότο, 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού κι ένα κρόκο αβγού. 

Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι απλή. Θα τρίψετε το καρότο και με τη βοήθεια του μίξερ σας, θα το ενώσετε με το χυμό πορτοκαλιού και τον κρόκο. Θα προκύψει ένα πορτοκαλί μείγμα, το οποίο θα απλώσετε στο πρόσωπό σας και θα αφήσετε να «δράσει» για 20 λεπτά.

Ξεπλένετε με μπόλικο νερό, απλώνετε την ενυδατική σας και αυτό ήταν. 

Έξτρα τιπ: Μην βγαίνετε ποτέ από το σπίτι χωρίς αντηλιακό! 

*Σε κάθε περίτπωση, και ειδικά αν το πρόβλημα επιμένει, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.