shutterstock
shutterstock
ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Οι φυσικοί τρόποι να δώσεις παράταση στο καλοκαιρινό σου μαύρισμα


Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει. Δε χρειάζεται να συμβεί το ίδιο και στο μαύρισμά σας. 

Για τους περισσότερους οι διακοπές τελείωσαν και όσες φορές κι αν επαναλάβετε το «Αύγουστε καλέ μου μήνα, να 'σουν δυο φορές το χρόνο, πάλι Σεπτέμβριο θα έχουμε σε μια εβδομάδα. Συμπέρασμα;

Χρειάζονται πιο δραστικά -πλην φυσικά- μέτρα για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας. 

Φαίνεται να το λέμε (να το γράφουμε δηλαδή) σαν να το δεχόμαστε χωρίς καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης. Σαν να πρόκειται για μια οικουμενική αλήθεια. Βασικά, έτσι είναι.

Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα για την επιδερμίδα από ένα υγιές μαύρισμα; Αρχικά, είναι το τέλειο καμουφλάζ για τις ατέλειες.

Καμουφλάρει την κυτταρίτιδα, κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο λεία (και, κατά τη γνώμη μας, πιο ψηλά), χαρίζει μια κολακευτική sukissed αποχρωση στο πρόσωπό σας, κάνει την κοιλιά να φαίνεται πιο σμιλεμένη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα φυσικό photoshop. 

Επιπλέον, είναι ένας φανταστικός τρόπος να έχετε πάνω σας την αίσθηση των διακοπών και της ανεμελιάς. 

Οκ, προφανώς αργά ή γρήγορα αυτό το κολακευτικό ηλιοκαμμένο χρώμα.θα φύγει. Σε αυτό το «αργά» θέλουμε να εστιάσουμε.

Έτσι, συγκεντρώσαμε τα κατάλληλα τιπς για να αργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο να επιστρέψετε στους φυσικούς -πιο λευκούς- τόνους της επιδερμίδας σας. 

 

Shutterstock
Shutterstock

1. Ήπια απολέπιση 

Πολλοί πιστεύουν ότι με την απολέπιση το μαύρισμα «φεύγει». Καμία σχέση. Το μόνο που φεύγει είναι τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας κι έτσι αναδεικνύεται ακόμα καλύτερα το μαύρισμα σας. Παραμένει «ζωντανό» και δεν θαμπώνει.
Έχει σημασία που γράφουμε «ήπια». Δεν χρειάζεται απότομες και πολύ σκληρές κινήσεις, αλλά απαλές (αλλιώς όντως θα φύγει και το μαύρισμα!)

2. Ενυδάτωση

Όχι μόνο μετά την απολέπιση, αλλά καθημερινά. Έτσι, θωρακίζετε την επιδερμίδα, αποτρέποντας το ξεφλούδισμα! Άπλωσε μια γενναία ποσότητα μιας πλούσιας ενυδατικής κρέμας σε όλο σου το σώμα μετά από το καθημερινό ντουζ, όσο ακόμα το δέρμα σου είναι νωπό. 

3. Κρύα ντουζ 

Το ζεστό νερό αφυδατώνει το δέρμα γιατί «παίρνει» από την επιφάνεια τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας ενώ το κρύο βοηθάει στην ενυδάτωσή του. Οπότε όσο μπορείτε γυρίστε το νερό στο κρύο.

4. Ενισχύστε τη διατροφή σας 

Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα! Πείτε πιο συχνά «ναι» σε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α όπως τα καρότα, το σπανάκι και ο κρόκος του αυγού, αλλά και σε τροφές πλούσιες σε β- καροτένιο όπως βερίκοκα, μάνγκο, γλυκοπατάτα, ντομάτα. Είναι τα φυσικά ενισχυτικά του μαυρίσματος.