shutterstock
shutterstock
01|09|2017 18:00
SHARE
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ

Ο πιο γρήγορος τρόπος να κάνεις απόψυξη στο ψυγείο σου


Πρέπει να κάνετε απόψυξη, αλλά δεν έχετε την υπομονή ή το χρόνο να περιμένετε να λιώσουν οι πάγοι. Ιδού η λύση. 

Από τις βαρετές δουλειές του σπιτιού, η απόψυξη θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόεδρος. Συνήθως μάλιστα όταν έρχεται η ώρα της αυνοδεύεται από ένα μακρόσυρτο και βαριεστημένο «Ωωωωωωωωχ» καθώς και από μια έκφρασης απόγνωσης, πλήξης (ίσως και εκνευρισμού).

Σε κάθε περίπτωση -θέλουμε, δε θέλουμε- είναι ένα task που πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί με επιτυχία, ειδάλλως το ψυγείο παύει να αποδίδει. Και ψυγείο που παύει να αποδίδει = Τρόφιμα που χαλάνε πριν την ώρα τους (και αυτό σίγουρα δεν το θέλουμε). 

Τα στάδια για την απόψυξη είναι λίγο-πολύ γνωστά.

Πρώτα βγάζουμε το ψυγείο απο την πρίζα, ύστερα το αδειάζουμε από τα τρόφιμα (τα οποία αν χρειάζονται ψύξη καλό είναι να τα στγκεντρώσετε σε μια σακούλα και να δώσετε σε κάποιο φίλο ή γείτονα για λίγες ώρες). Και μετά περιμένουμε. Και περιμένουμε. Και περιμένουμε (φήμες λένε ότι πολλοί έχουν νιώσει τα μαλλιά τους να μακραίνουν κατά τη διάρκεια της αναμονής). 

Ε αυτό ακριβώς το στάδιο του «περίμενε» θέλουμε να αποφύγουμε. 

Και -ευτυχώς- υπάρχει ένα απίθανο κόλπο για να κερδίσετε χρόνο. 

 

Shutterstock
Shutterstock

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να βράσετε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Όταν βράσει, τοποθετήστε το μέσα στο ψυγείο (ή την κατάψυξη αντίστοιχα) και κλείστε την πόρτα. Αφήστε τους ζεστούς ατμούς να διαβρώσουν τον πάγο. Όταν το νερό κρυώσει, αντικαταστήστε το με ζεστό (θα χρειαστείτε να επαναλάβετε 2-3 φορές), αλλά με αυτό τον τρόπο θα ξεμπερδέψετε πολύ πιο σύντομα.

Ένα άλλο κόλπο (που δεν έχουμε δοκιμάσει, αλλά έχουμε διαβάσει) είναι να ψεκάσετε τον καταψύκτη σας εσωτερικά με φυτικό λάδι ο οποίος, αντίστοιχα, θα βοηθήσει τον πάγο να λιώσει πιο γρήγορα. 

Από τη στιγμή που ο πάγος ρευστοποιηθεί μπορείτε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα με μια σπάτουλα. 

Τέλος, καθαρίζετε με ένα σφουγγάρι, στεγνώνετε και είναι έτοιμο.