shutterstock
shutterstock
ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτή η εκρηκτική άσκηση γυμνάζει όλο το πόδι σου και καίει το λίπος 2 φορές πιο γρήγορα


Σε έναν άλλο κόσμο οι γυναίκες θα ήμασταν απόλυτα συμβιβασμένες με το γεγονός, ότι τα πόδια μας αποτελούν ένα από τα σημεία του σώματος μας που είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν ατέλειες.

Γνωρίζοντας για την παρουσία τους και επειδή το παραπάνω αποτελεί μάλλον ουτοπία, φροντίζουμε να τα γυμνάζουμε συστηματικά, εφαρμόζοντας μια σειρά από ασκήσεις που σκοπό έχουν να τους χαρίσουν την επιθυμητή γράμμωση.

Παρόλα αυτά, για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, εκείνο που θα αναδεικνύει τις αναλογίες μας και θα ενισχύσει τη δύναμή των ποδιών, καίγοντας παράλληλα μεγάλο αριθμό θερμίδων, θα πρέπει να εντάξουμε στο ασκησιολόγιο μας εκείνη την άσκηση που θεωρείται πως βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις των trainers, μιας και καταφέρνει να συνδυάζει δύο βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία: τη δύναμη με την ταχύτητα της κίνησης.

Αναφερόμαστε στο «squat hop» ή αλλιώς «σκούοτ με πήδημα». Ανήκει στην κατηγορία των πλειομετρικών ασκήσεων, αυτών που γυμνάζουν το σώμα μέσω δυναμικών κινήσεων, των αλμάτων, με αντίσταση και αξιοποιούν την ικανότητα των μυών να επιμηκύνονται και να συστέλλονται, ενώ πέρα από τη δύναμη αυξάνουν την ταχύτητα, βελτιώνουν τη δύναμη των οστών, την ελαστικότητα και την ισορροπία του σώματος, βοηθούν στη διατήρηση του σωματικού βάρους μέσα από την καύση θερμίδων -μάλιστα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το «squat hop» μπορεί σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή να σας βοηθήσει να κάψετε έως και 70 περισσότερες θερμίδες ημερησίως.

Πώς θα εκτελέσετε την άσκηση «squat hop»:

Βρείτε τη σωστή αρχική σας θέση. Σταθείτε σε όρθια στάση, με τα πόδια ανοιχτά λίγο περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων σας. Στρίψτε ελαφρά τις πατούσες σας, ώστε τα δάχτυλά σας να μην δείχνουν την ευθεία αλλά να «κοιτούν» προς τα έξω. Βάλτε τα χέρια στη μέση σας και χαμηλώστε τη λεκάνη σας μέχρι να βρείτε τη θέση για το βαθύ κάθισμα (σκουότ), σπρώχνοντας προς τα κάτω τους γλουτούς σας. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη των ποδιών σας. Αυτά θα σας δώσουν ώθηση για να κάνετε το άλμα προς τα επάνω. Η κίνησή σας θα πρέπει να είναι εκρηκτική, καθώς ανασηκώνεστε από το έδαφος. Οταν επανέλθετε στη θέση του σκουότ κατά την προσγείωση, φροντίστε να κρατήσετε το στήθος σας προς τα επάνω (να μην καμπουριάσετε δηλαδή). Βεβαιωθείτε, ότι δεν τραυματίζετε τα γόνατα σας μετά από κάθε άλμα. Επαναλάβετε την κίνηση αυτή 15 φορές κάνοντας τρία σετ. Μόλις νιώσετε εξοικείωση, μπορείτε να αυξήσετε το βαθμό δυσκολίας της άσκησης, προσθέτοντας dumbbell ή kettle bell.

shutterstock
shutterstock