Shutterstock
Shutterstock
ΣΧΕΣΕΙΣ

O σύντροφος φαντομάς -Ο τύπος του άντρα που θα συναντήσουμε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας


Είναι ο σύντροφος που έτσι ξαφνικά χάνεται χωρίς λόγο και αφορμή και εμφανίζεται κάποια στιγμή χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση. Πολλές γυναίκες αυτόν τον τύπο άνδρα τον αποκαλούν «φαντομά» καθώς συμπεριφέρεται σαν το... φάντασμα! Εμφανίζεται και εξαφανίζεται...

Στην τρίτη φορά υποτίθεται ότι θα έπρεπε να πάρει από σένα την κόκκινη κάρτα, αλλά εσύ για κάποιο περίεργο λόγο τον συγχωρείς κάθε φορά που εμφανίζεται.

Πόσες φορές άραγε έχει συμβεί αυτό το πήγαινε-έλα σε σένα; Πότε τελικά θα σταματήσεις αυτό; Μάταια, προσπαθείς να λύσεις το μυστήριο της σχέσης σου. Δεν έχει νόημα...

Shutterstock
Shutterstock

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως το μυστήριο πάντα ελκύει τις γυναίκες. Αλλά σε κάποιο σημείο αυτό το μυστήριο μπορεί να γίνει και καταστροφικό για σένα. Δεν πρόκειται ποτέ να λύσεις αυτό το μυστήριο, μην προσπαθείς. Μην κουράζεις το μυαλό σου με φανταστικές υποθέσεις. Δεν θα μάθεις ποτέ....

Το πρόβλημα δεν είσαι εσύ, αλλά αυτός. Εκείνος φέρεται σαν τον φαντομά, γιατί είναι φαντομάς του εαυτού του. Ίσως ακόμα να σε σκέφτεται, ίσως εμφανιστεί και πάλι στην ζωή σου. Το θέμα είναι ότι απάντηση δεν πρόκειται να πάρεις από εκείνον, γιατί ούτε ο ίδιος γνωρίζει τον λόγο που το κάνει.

Αν το κοιτάξεις από την θετική του πλευρά, έπαθες και έμαθες. Άλλη φορά όταν γνωρίζεις κάποιον που σου λέει θα σε πάρω τηλέφωνο να βρεθούμε και το κάνει μετά από μια εβδομάδα, τότε άρχισε να ανησυχείς ότι άλλος ένας φαντομάς βρέθηκε στον δρόμο σου.

Και εκεί που έχεις αρχίσει να τον προσέχεις, να τον σκέφτεσαι, να θέλεις να τον συναντήσεις, εκεί ξαφνικά χωρίς λόγο εξαφανίζεται. Στην αρχή είσαι σίγουρη πως θα εμφανιστεί πολύ σύντομα, και βάζεις στοίχημα ότι θα τηλεφωνήσει. Αλλά όσο περνάνε οι μέρες τόσο απορείς με αυτήν την περίεργη συμπεριφορά του. Δεν ρίχνεις τον εγωισμό σου να του στείλεις ένα μήνυμα και προτιμάς να περιμένεις.

Έχεις ορκιστεί στις φίλες σου ότι δεν πρόκειται να του τηλεφωνήσεις και εκεί που έχεις σχεδόν πειστεί ότι δεν θα κάνεις καμιά κίνηση, εκεί ξαφνικά αποφασίζεις να στείλεις ένα μήνυμα για να τον ρωτήσεις τι κάνει αλλά ποτέ δεν αναφέρεις γιατί εξαφανίστηκε. 

Εκείνος δεν απαντά. Στην αρχή αναρωτιέσαι αν το έχει κλειστό το κινητό του ή μήπως δεν το έχει δει ακόμα το μήνυμα. Αλλά αφού περάσουν 24 ώρες ξέρεις πολύ καλά πως απάντηση δεν θα πάρεις και αρχίζεις να τον βρίζεις! 

Μετά από δυο-τρεις εβδομάδες ο θυμός σου έχει περάσει και αρχίζεις να ανησυχείς μήπως του έχει συμβεί κάτι. Οι φίλες σου σε συμβουλεύουν να τον ξεχάσεις και να μην δώσεις άλλο σημασία. 

Μετά από καιρό ξαφνικά από το πουθενά σε παίρνει τηλέφωνο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Βλέπεις το νούμερο του στην οθόνη του κινητού σου, και κάτι σου θυμίζει.. αλλά δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι είναι εκείνος. Με το που ακούς την φωνή του ξεχνάς τι μέρα είναι, ότι έχεις δουλειά. Θέλεις τόσο πολύ να τον ρωτήσεις γιατί χάθηκε, αλλά δεν τολμάς. Προσποιείσαι ότι όλα είναι μια χαρά, ότι δεν είσαι εκνευρισμένη με εκείνον και το μόνο που καταφέρνεις είναι να πετάξεις δυο τρεις σπόντες που δεν έχουν αποτέλεσμα, γιατί ξεκάθαρη απάντηση για τον λόγο που εξαφανίστηκε δεν παίρνεις. 

Του λες ότι χάρηκες που τον άκουσες και πως θα ήθελες κάποια στιγμή να τον συναντήσεις. Το λες στις φίλες σου και εκείνες δεν χαίρονται τόσο πολύ, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι πάλι θα εξαφανιστεί. Εσύ δεν τις πιστεύεις και ως ένα σημείο εκνευρίζεσαι μαζί τους που είναι τόσο αρνητικές. 

Μετά από μέρες σου στέλνει μήνυμα να συναντηθείτε και η επιθυμία σου πραγματοποιείται. Αυτή τη φορά εκείνος είναι πιο χαλαρός, ενώ εσύ στην τσίτα. Πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά και ότι αυτήν την φορά θα τα πας περίφημα μαζί του, οπότε δεν θα έχει λόγο να εξαφανιστεί πάλι. Αρχίζει και σου θυμίζει τον παλιό του καλό εαυτό και εκεί που πας να τον συνηθίσεις ξανά και να νιώσεις ότι αρχίζεις να του είσαι απαραίτητη, εκεί τον χάνεις πάλι έτσι απλά χωρίς καμιά εξήγηση. 

Το θέμα είναι ότι ακόμα και τώρα δεν έχεις καταλάβει τον λόγο που δεν είστε μαζί, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δεν έχεις καταλάβει γιατί εμφανίζεται και εξαφανίζεται. 

Δυστυχώς δεν έχεις τολμήσει να τον ρωτήσεις ποτέ. Στην αρχή κατηγορούσες τον εαυτό σου ότι κάτι δεν έκανες καλά. Φοβάσαι μήπως τον πίεσες με τον ενδιαφέρον σου, μήπως για κάποιο λόγο παρεξηγήθηκε μαζί σου. 

Έχεις φτάσει στο σημείο να ελπίζεις να υπάρχει κάποια άλλη στο προσκήνιο, γιατί τουλάχιστον αυτό σου φαίνεται μια πολύ λογική εξήγηση. 

Τίποτε όμως λογικό δεν τον χαρακτηρίζει. Είναι τόσο αψυχολόγητος που θα μπορούσε να σε φτάσει στο σημείο να πηγαίνεις η ίδια σε ψυχολόγο για να τον ερμηνεύσεις.

Πως αναγνωρίζεις έναν «φαντομά»

Δεν ειναι δύσκολο να καταλάβεις αν ο σύντροφός σου έχει τα χαρακτηριστικά του «φαντομά». Διάβασε τις παρακάτω λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις.

  • Τον παίρνεις τηλέφωνο, αλλά δεν το σηκώνει. Του στέλνεις μετά από μία ώρα μήνυμα, αλλά δεν απαντά. Την επόμενη μέρα σε παίρνει τηλέφωνο λες και δεν συμβαίνει τίποτα και σου λέει ότι ξέχασε το κινητό του στο αυτοκίνητο ή τον πήρε ο ύπνος.
  • Έχετε κανονίσει να βγείτε για φαγητό το επόμενο βράδυ, αλλά το πρωί της επόμενης μέρας σε παίρνει τηλέφωνο και σου ανακοινώνει ότι του έτυχε κάτι επείγον στην δουλειά.
  • Η συμπεριφορά του είναι απροσάρμοστη. Εκεί που σου λέει ότι του αρέσεις πάρα πολύ και σε πηγαίνει σε ένα ωραίο εστιατόριο, την επόμενη μέρα εξαφανίζεται χωρίς να δώσει σημεία ζωής 
  • Συνέχεια σου τάζει ότι θα κάνετε πράγματα μαζί, αλλά ποτέ δεν τα πραγματοποιεί.
  • Πάντα βρίσκει μια τέλεια δικαιολογία, που δεν μπορείς να του πεις τίποτα!
  • Δεν έχει καλή σχέση με το κινητό του. Πολλές φορές το έχει κλειστό, σου δηλώνει ότι δεν είναι φαν των sms και συνήθως δεν το σηκώνει από απόκρυψη.

Αν τελικά εξαφανιστεί, τι πρέπει να κάνεις για να μην το δεχτείς πάλι στη ζωή σου:

  • Δεν θα τον πάρεις τηλέφωνο και θα σταματήσεις να συζητάς για αυτόν με τις φίλες σου! 
  • Διαγράφεις το τηλέφωνο του από το κινητό σου. Δεν το αποθηκεύεις ποτέ ξανά σε περίπτωση που σε πάρει!
  • Δεν ρωτάς κανέναν για την ύπαρξη του, ούτε καν τους κοινούς γνωστούς 
  • Πετάς οτιδήποτε μπορεί να σου τον θυμίζει
  • Ασχολείσαι με τον εαυτό σου και ό,τι σε κάνει να νιώθεις όμορφα
  • Κανονίζεις έξοδο και εκδρομή για το weekend
  • Αν σε πάρει τηλέφωνο μετά από πολύ καιρό, το παίζεις τόσο cool που και αυτός αναρωτιέται αν έχει πάρει λάθος νούμερο. Όταν βεβαιώνεται πως πήρε σωστά αλλά σε ακούει τόσο άνετη σου προτείνει να βγείτε. Εκεί του λες ένα κοφτό και απλό «όχι».
  • Πάνω απ’ όλα θυμάσαι: «Αξίζεις έναν άνθρωπο που θέλει να είναι δίπλα σου και στις σημαντικές σου στιγμές»