Εχεις κανονίσει να πας για φαγητό σε ένα εστιατόριο με την παρέα σου και σίγουρα δεν θέλεις να σε σχολιάζουν οι σερβιτόροι και τα γύρω τραπέζια για τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι μέσα στον χώρο. Καμιά φορά δεν το καταλαβαίνεις, αλλά υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις για να αποφύγεις να γίνεις ρεζίλι.
Κάθεσαι υπερβολικά πολύ ώρα
Προφανώς και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου θα χαιρόταν εάν μάθαινε πως οι πελάτες του εκτιμούν τόσο πολύ το χώρο, ώστε να θέλουν να κάτσουν για αρκετή ώρα με την παρέα τους. Όχι όμως όταν το παρακάνουν και υπάρχει ουρά πελατών που περιμένει τη σειρά τους. Εάν έφαγες και πλήρωσες το λογαριασμό, είναι ώρα να σηκωθείς σιγά σιγά.
Δεν διαβάζεις το μενού
Υπάρχουν αρκετοί που βαριούνται να διαβάσουν την περιγραφή των πιάτων στο μενού ή είναι αρκετά αφηρημένοι για να το κάνουν σωστά, με αποτέλεσμα όταν έρχεται το φαγητό τους και περιλαμβάνει κάποιο υλικό που δεν θέλουν να τα βάζουν με το σερβιτόρο και να το στέλνουν πίσω.
Λερώνεις το χώρο χωρίς λόγο
Μπορεί για εσένα το να γεμίζεις τα ποτήρια με αναψυκτικά και αλατοπίπερο, το να κάνεις το τραπεζομάντιλο χίλια κομμάτια ή να γεμίζεις με ψίχουλα το τραπέζι να είναι παιχνίδι, αλλά για τον καημένο τον σερβιτόρο όμως είναι πραγματικός εφιάλτης.
Διακόπτεις το σερβιτόρο
Οι περισσότεροι σερβιτόροι όταν φτάνουν στο τραπέζι σου σε καλωσορίζουν λέγοντας το όνομά τους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγενές από το να μην αφήνεις τον άνθρωπο να τελειώσει τη φράση του και κατευθείαν να λες την παραγγελία σου.