Εγκυος αυτοκτόνησε όταν η οικογένειά της δεν της επέτρεψε να κάνει καισαρική τομή | 0 bovary.gr
Εγκυος αυτοκτόνησε όταν η οικογένειά της δεν της επέτρεψε να κάνει καισαρική τομή | 0 bovary.gr
07|09|2017 14:22
SHARE
ΚΙΝΑ

Εγκυος αυτοκτόνησε όταν η οικογένειά της δεν της επέτρεψε να κάνει καισαρική τομή


Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που μια έγκυος γυναίκα ικετεύει μέλη της οικογένειά της να της επιτρέψουν να γεννήσει με καισαρική. 

Η 26χρονη γυναίκα, το όνομα της οποίας είναι Ma, απαθανατίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου και το υλικό δόθηκε αργότερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, η νεαρή γυναίκα έπρεπε να υποβληθεί, σε καισαρική τομή, καθώς το κεφάλι του μωρού που κυοφορούσε, ήταν υπερβολικά μεγάλο για φυσιολογικό τοκετό και της προκαλούσε υπερβολικό πόνο.
Η οικογένειά της, που σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία έπρεπε να δώσει άδεια, αρνήθηκε τη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση και λίγες ώρες αργότερα η άτυχη γυναίκα αυτοκτόνησε.

Το βίντεο που έβγαλε στη δημοσιότητα η Daily Mail, δείχνει τη γυναίκα ταλαιπωρημένη σε μαιευτική κλινική στην πόλη Yulin στην επαρχία Shaanxi της βόρειας Κίνας, λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή της. 

 

 

Ενας άγνωστος άνδρας προσπαθεί να βοηθήσει τη νεαρή γυναίκα η οποία πέφτει στο πάτωμα διπλωμένη από τους πόνους.
Λίγο αργότερα, η γυναίκα φαίνεται να ικετεύει την οικογένειά της, να της δώσει άδεια για καισαρική τομή και όταν αυτή αρνείται, η άτυχη γυναίκα δίνει τέλος στη ζωή της. 

Η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν στην 41η εβδομάδα της κύησης, δεν μπορούσε να σταθεί χωρίς βοήθεια. Οι γιατροί την εξέτασαν και αποφάσισαν ότι χρειαζόταν καισαρική τομή καθώς δεν ήταν σε θέση να γεννήσει φυσικά επειδή το κεφάλι του μωρού ήταν πολύ μεγάλο.
Ωστόσο η οικογένειά της επέμενε για φυσιολογικό τοκετό και αρνήθηκε να υπογράψει για την επέμβαση.

Η νεαρή γυναίκα τότε προέβη στο απονενοημένο διάβημα, πέφτοντας από το παράθυρο του πέμπτου ορόφου, αφού είχε επανειλημμένα προσπαθήσει να φύγει από το νοσοκομείο. Το μωρό έχασε και αυτό τη ζωή του. 
Οι ιατρικές σημειώσεις που αφορούσαν τη γυναίκα ήταν οι εξής: «Η έγκυος γυναίκα βγήκε δύο φορές από τον θάλαμο για να πει στην οικογένειά της ότι θέλει να κάνει καισαρική τομή αφού δεν μπορούσε πλέον να υποφέρει τον πόνο. Η οικογένειά της όμως επέμενε σε φυσιολογικό τοκετό».

Ο θάνατός της 26χρονης πυροδότησε διαδηλώσεις καθώς πολλές γυναίκες ζητούν μεγαλύτερα αναπαραγωγικά δικαιώματα.