shutterstock
shutterstock
22|09|2017 19:00
SHARE
SEX STORIES

Γυναίκα μιλά για την τεχνική που κατάφερε να τη σώσει από μια ερωτική ζωή χωρίς...οργασμούς!


Βάζοντας τη σεξουαλική ζωή στο μικροσκόπιο, δεν είναι λίγες οι φορές που κανείς θα διαπιστώσει, ότι παρά την απελευθέρωση με την οποία αυτή προσεγγίζεται, ανάμεσα μας υπάρχουν γυναίκες οι οποίες πραγματικά δεν την απολαμβάνουν στο μέγιστο βαθμό, δηλαδή δεν φτάνουν σε οργασμό.

Η ανικανότητα αυτή ή η δυσκολία της κορύφωσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ακούει στο όνομα «ανοργασμία» και μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες που δεν είναι μόνο οργανικοί ή ιατρικοί (σ.σ. διαβήτης ή άλλα προβλήματα), αντιθέτως ενδέχεται να σχετίζονται με τη μη εξερεύνηση των προσωπικών επιθυμιών στο σεξ, την ηλικία, τις διαπροσωπικές σχέσεις και φυσικά, την ψυχολογική κατάσταση κάθε γυναίκας, η οποία τότε χρήζει ψυχοθεραπευτικής θεραπείας.

Αληθινό παράδειγμα αποτελεί η 48χρονη Σάρον, που ανήκει στο 5-10% των γυναικών που υποφέρουν από ανοργασμία και όπως παραδέχτηκε μιλώντας ανοιχτά για το πρόβλημά της στην Independent, πίστευε ότι βασικό αίτιο ήταν η κακοποίηση που είχε δεχτεί ως μικρό παιδί.

«Δεν εμπιστευόμουν τους ανθρώπους. Δεν μπορούσα να νιώσω άνετα ούτε ασφαλής γιατί δεν ήθελα να επαναληφθεί η ιστορία. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να χαλαρώσω και να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να φτάσει στον οργασμό.»

Γύρω στα τριάντα της η Σάρον άρχισε να συνειδητοποιεί πως δεν απολάμβανε τις ίδιες σεξουαλικές εμπειρίες όπως άλλοι άνθρωποι. Δεν είχε καμία ιδέα για το τι σημαίνει οργασμός και προσπαθούσε να κρύψει το γεγονός ότι δεν έφτανε σε αυτόν επειδή ντρεπόταν, με αποτέλεσμα οι σύντροφοί της να μοιάζουν πάντοτε ευτυχισμένοι. Είχε επαναπαυτεί στο γεγονός ότι τουλάχιστον είχε σχέση και υπήρχε συντροφικότητα.

Η μεγάλη στροφή στη σεξουαλική της ζωή έγινε εντελώς τυχαία, το 2015, όταν βρισκόταν σε ένα κομμωτήριο και ξεφύλλιζε τις σελίδες ενός περιοδικού. Κάποια στιγμή «έπεσε» πάνω σε ένα άρθρο που «μιλούσε» για ένα είδος μασάζ, το επονομαζόμενο «psychosensual massage» και το θεραπευτή Κόλιν Ρίτσαρντς.

Η προτεινόμενη θεραπεία προϋπέθετε τρεις συνεδρίες κατά της οποίες κανείς θα λάμβανε συμβουλευτική υποστήριξη από τον ειδικό κι έπειτα, θα υποβαλλόταν σε 90 λεπτά ερωτικού μασάζ, που ανάλογα με τις ανάγκες κάθε πελάτη περιελάμβανε διέγερση διάφορων σημείων του σώματος.

Τον Ιούλιο και στα 48 της πια χρόνια η Σάρον πήρε το θάρρος να ξεπεράσει όλες τις φοβίες της, να εμπιστευτεί τον ειδικό και κατάφερε να έρθει σε οργασμό με έναν άλλο άνθρωπο για πρώτη φορά στη ζωή της.

«Ηταν σαν μια τεράστια απελευθέρωση», σχολίασε η ίδια για τον πρώτο της οργασμό και συμπλήρωσε, ότι πέρασε τόσα χρόνια πιστεύοντας ότι δεν θα φτάσει στο επόμενο στάδιο και ότι θα παραμείνει κλεισμένη, εγκλωβισμένη για την ακρίβεια στο κουκούλι της.

«Μετά, από το πουθενά, μετατράπηκα στην πιο υπέροχη φωτεινή, πολύχρωμη, μεγάλη πεταλούδα. Τώρα μπορώ να διαλέγω πού θα πετάξω, που θα προσγειωθώ και για πόσο διάστημα. Τώρα αποφασίζω εγώ. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ελέγχεται. Αληθινή μαγεία, αυτό είναι», είπε.

Η Σάρον υποστήριξε ακόμη, ότι η θεραπεία αυτή την έκανε να αισθάνεται πιο «ανοιχτή» και χαλαρή στην καθημερινότητά της. Ελπίζει πως θα τη βοηθήσει να βιώσει οργασμό με τον παρτενέρ της και δεν μετανιώνει λεπτό που την επέλεξε.