Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες του κόσμου με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διατροφικές συνήθειες που ακολουθούν οι άνθρωποι αυτής της χώρας.
Στην ιαπωνική διατροφή κανείς μπορεί να παρατηρήσει πως υπάρχουν τροφές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές, όπως για παράδειγμα τα λαχανικά, τα φρούτα και το ψάρι και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, ακόμη και στην καλή διάθεση, τη διατήρηση ενός ισορροπημένου σωματικού βάρους, αλλά και τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης.
Ενα από τα μεγάλα μυστικά που ανακαλύψαμε έχει να κάνει με ένα ποιοτικό λάδι, το οποίο οι γυναίκες της Ιαπωνίας αλλά και άλλων ασιατικών χωρών χρησιμοποιούν από τα παλιά χρόνια στη μαγειρική τους γιατί δίνει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό τους, ενώ παράλληλα έχει πολλές άλλες ευεργετικές ιδιότητες.
Αναφερόμαστε στο λάδι που που προέρχεται από το πίτουρο, τον εσωτερικό φλοιό του ρυζιού και είναι γνωστό ευρέως ως «ρυζέλαιο». Το συγκεκριμένο προϊόν μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά είδη και να το χρησιμοποιήσετε ως συστατικό στις σαλάτες ή το ριζότο σας (2 κουταλιές της σούπας) χαρίζοντας τους φίνα γεύση.