shutterstock
shutterstock
14|09|2017 10:27
SHARE
ΛΑΔΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Γιατί οι Γιαπωνέζες βάζουν αυτό το λάδι στο φαγητό και στην περιποίησή τους


Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες του κόσμου με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διατροφικές συνήθειες που ακολουθούν οι άνθρωποι αυτής της χώρας.

Στην ιαπωνική διατροφή κανείς μπορεί να παρατηρήσει πως υπάρχουν τροφές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές, όπως για παράδειγμα τα λαχανικά, τα φρούτα και το ψάρι και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, ακόμη και στην καλή διάθεση, τη διατήρηση ενός ισορροπημένου σωματικού βάρους, αλλά και τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης.

Ενα από τα μεγάλα μυστικά που ανακαλύψαμε έχει να κάνει με ένα ποιοτικό λάδι, το οποίο οι γυναίκες της Ιαπωνίας αλλά και άλλων ασιατικών χωρών χρησιμοποιούν από τα παλιά χρόνια στη μαγειρική τους γιατί δίνει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό τους, ενώ παράλληλα έχει πολλές άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

Αναφερόμαστε στο λάδι που που προέρχεται από το πίτουρο, τον εσωτερικό φλοιό του ρυζιού και είναι γνωστό ευρέως ως «ρυζέλαιο». Το συγκεκριμένο προϊόν μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά είδη και να το χρησιμοποιήσετε ως συστατικό στις σαλάτες ή το ριζότο σας (2 κουταλιές της σούπας) χαρίζοντας τους φίνα γεύση.

shutterstock
shutterstock

Το ρυζέλαιο έχει υψηλό σημείο καπνού (254 βαθμούς κελσίου), επομένως είναι ιδανικό για μαγείρεμα ή τηγάνισμα χωρίς να χάνει τη θρεπτική του αξία, ενώ δεν «κολλάει» στο φαγητό και έχει ελαφριά γεύση.

Αποτελεί πλούσια πηγή φυτοστερολών, με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδανικό για τη μείωση της χοληστερόλης, καθώς και την αντιμετώπιση της συχνοουρίας που παρατηρείται σε περιπτώσεις παθήσεων του προστάτη στους άντρες. Περιέχει φερουλικό οξύ, το οποίο προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. 

Επιπλέον, περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, ενώ είναι απαλλαγμένο από trans-λίπη. Θεωρείται ως ένα φιλικό προς την καρδιά έλαιο και περιέχει επίσης το αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό το Gamma oryzanol (φυσικό θρεπτικό συστατικό που απομονώνεται από το εκχύλισμα ελαίου πίτουρων ρυζιού), ένα συστατικό που μειώνει την απορρόφηση της χοληστερόλης, ενώ αυξάνει την απέκκριση της από τον οργανισμό.

Οι γυναίκες της Ιαπωνίας αλλά και άλλων ασιατικών χωρών το έχουν εντάξει στην καθημερινή τους ρουτίνα ομορφιάς, μιας και το μη λιπαρό αυτό έλαιο φροντίζει, προστατεύει και ανανεώνει το δέρμα.

Η εξαιρετική του περιεκτικότητα σε βιταμίνη E, μια βιταμίνη που έχει αντιοξειδωτική δράση, ειναι το «όπλο» τους ενάντια στη γήρανση και τις φθορές του δέρματος, ενώ παράλληλα το «εργαλείο» βαθιάς ενυδάτωσης και βελούδινης, λαμπερής όψης.

Χάρη στην ουσία Gamma oryzanol που προαναφέρθηκε, τα λιπίδια της επιδερμίδας προστατεύονται από την οξείδωση, η εμφάνιση φακίδων μειώνεται και το δέρμα παραμένει προστατευμένο και απαλλαγμένο από σκούρα στίγματα. Η ουσία αυτή θρέφει και τονώνει την επιδερμίδα και γίνεται ασπίδα ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και την εμφάνιση των ρυτίδων.

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες του ρυζέλαιου στην εξωτερική σας εμφάνιση, προτείνουμε να δοκιμάσετε να καθαρίσετε με αυτό το πρόσωπο σας ή να το συνδυάσετε με άλλα ευεργετικά αιθέρια έλαια και να απολαύσετε ένα τονωτικό μασάζ. Είναι ιδανικό για ευαίσθητη, ταλαιπωρημένη αλλά και ώριμη επιδερμίδα.