Shutterstock
Shutterstock
ΣΧΕΣΕΙΣ

«Δεν θέλω σχέση αυτό το διάστημα» και πέντε ακόμα φράσεις που λέει, αλλά εννοεί κάτι άλλο


Τις περισσότερες φορές άλλα θέλουμε, άλλα λέμε και άλλα εννοούμε. Και το αποτέλεσμα είναι απολύτως καταστροφικό καθώς ο άλλος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Πολλά πράγματα και πολλές παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν αυτά που σκεφτόμασταν τα λέγαμε κιόλας. Εκείνος άραγε το κάνει με σένα;

Μπορεί όταν ακούς την αλήθεια, να σου έρχεται κάπως απότομα, αλλά όσο να πεις, παίρνεις κάποια πράγματα απόφαση πολύ πιο γρήγορα και κυρίως ξέρεις πως αισθάνεται ο άλλος.

Πόσες φορές άραγε δεν έχεις ακούσει ατάκες από το αντικείμενο του πόθου σου, που λέει ότι δεν σε θέλει, με έναν άλλο πιο ευγενικό τρόπο; Ναι, η αλήθεια είναι ότι οι άντρες πια έχουν γίνει πολύ εφευρετικοί στο θέμα της δικαιολογίας και μπορούν πολύ εύκολα να σου ξεγλιστρήσουν. Επομένως καλό είναι να σου δώσουμε πέντε δικαιολογίες που θα σου πει, όταν απλά δεν σε θέλει.

«Δεν θέλω σχέση αυτό το διάστημα»

Είναι η νούμερο ένα δικαιολογία που λένε σχεδόν όλοι οι άντρες όταν θέλουν να αποφύγουν μια γυναίκα που δεν γουστάρουν τόσο πολύ. Οταν λοιπόν κάποιος σου λέει ότι δεν θέλει σχέση, δεν θέλει σίγουρα σχέση μαζί σου, γιατί πολύ απλά σκέψου ότι όταν έχουμε έντονα συναισθήματα για κάποιον, δεν θέλουμε να είμαστε μακριά του. Σπάνια ένας άνθρωπος δεν θέλει την συντροφικότητα, για αυτό μην εκπλαγείς αν τον δεις μετά από ένα μήνα αγκαλιά με κάποια άλλη.

«Σου αξίζει κάτι καλύτερο»

Φυσικά και σου αξίζει κάτι καλύτερο, γιατί ο τύπος φυλάει τον πολύτιμο εαυτό του για κάποια άλλη. Και μάντεψε, δεν είσαι εσύ! Απλά δεν έχει τα κότσια να στο πει. 

«Αυτή την περίοδο θέλω να ασχοληθώ με την καριέρα μου» 

Είναι η δικαιολογία που σου λέει και εσύ δεν μπορείς να πεις κάτι σε αυτό. Απλά πολύ σωστά αναρωτιέσαι: «Κι εγώ πού τον εμποδίζω;». Μην προσπαθείς να βρεις απάντηση γιατί όπως και να χει, εσένα στο πλευρό του δεν σε θέλει. Οποιος θέλει, βρίσκει τρόπους και χρόνο για να είναι μαζί σου. Απλά αυτός δεν θέλει να σε χωρέσει στο πρόγραμμά του. 

«Είμαι πιεσμένος οικονομικά»

Μα εσύ δε ζήτησες χορηγό, αλλά σύντροφο. Εκτός πια κι αν αυτός είναι τόσο large που θέλει να σου φέρεται σαν βασίλισσα. Αλλά μην ψαρώνεις, δεν είναι αυτό. Απλά δεν θέλει να χαλάσει ούτε δεκάρα για σένα ή βρίσκει αφορμή την οικονομική κρίση για να σε αποφύγει με τον πιο ευγενικό τρόπο. 

«Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να σε εμπιστευτώ ποτέ»

Ξεκάθαρα δεν έκανες κάτι που να χρήζει… μη εμπιστοσύνης. Το μόνο σου λάθος ήταν ότι είσαι εμφανίσιμη και τσαχπίνα και μαζί σου δεν θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. Του δημιουργείς ανασφάλεια και αυτός δεν θέλει να ζορίζεται. Απλά μην εκπλαγείς αν τον δεις μετά από καιρό να κάνει σχέση με γυναίκα που αγγίζει προδιαγραφές μοντέλου. Άκρη δεν θα βγάλεις!

«Μένω με τους δικούς μου»

Πολλοί άντρες μένουν ακόμα με τους γονείς τους λόγω της οικονομικής κρίσης ή επειδή δεν έχουν αποφασίσει ακόμα να ενηλικιωθούν. Τους αρέσει το ντάντεμα της μαμάς, το σπιτικό φαγητό, τα έτοιμα σιδερωμένα πουκάμισα και δεν θέλουν σκοτούρες στο κεφάλι τους με έξοδα ενοικίου και σούπερ μάρκετ. Αν κι εσύ δεν μένεις μόνη σου, τότε υπάρχει πρόβλημα για τους ευνοήτους λόγους. Αν λοιπόν εκείνος θέλει να σε αποφύγει, είναι μια πολύ έξυπνη δικαιολογία για να σου δείξει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κατάσταση τρέχοντας σε ξενοδοχεία και σπίτια φίλων.