shutterstock
shutterstock
13|09|2017 20:00
SHARE
ΓΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΕΞ

«Με το σύζυγό μου δεν κάνουμε πια σεξ. Πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό;»


Μπορεί όντως να υπάρξει αληθινή σχέση, όταν δεν υπάρχει σεξ; 

Μια γυναίκα εξομολογείται στο αμερικανικό Elle την πλήρη απουσία του σεξ από τη σχέση της με το σύζυγό της. 

«Με το σύζυγό μου είμαστε παντρεμένοι εδώ και 11 χρόνια με παιδιά, δουλειές, άγχη κ.τλ. Και οι δύο είμαστε ευπαρουσιάστοι, όχι τόσο υπέροχοι όσο μπορεί να ήμασταν πιο νέοι, αλλά σε πολύ καλή φόρμα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνουμε ποτέ σεξ. Το πολύ να το θυμόμαστε 2 φορές το χρόνο. Κι αυτό κυρίως επειδή δε μου αρέσει το σεξ μαζί του. Ποτέ δε μου άρεσε. Ίσως να μου άρεσε στην αρχή της γνωριμίας μας, αλλά τότε ήμουν ούτως ή άλλως πιο νέα και μου άρεσε το σεξ γενικά. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω έρθει ελάχιστες φορές σε οργασμό μαζί του.

Δεν είναι πολύ αυθόρμητος, με αποκαλέι «μωράκι μου» στο κρεβάτι (πράγμα που δε με ερεθίζει καθόλου-το αντίθετο θα λέγαμε) και χρησιμοποιεί τη γλώσσα του πολύ παραπάνω και με πολύ μεγαλύτερο ενθουσιασμό απ' όσο θα έπρεπε. Ακόμα και όταν χρησιμοποιεί τα χέρια του δεν το κάνει με έναν λίγο πιο ερεθιστικό τρόπο- αλλά είναι σαν να το κάνει απλώς και μόνο για να το κάνει. 

Τον εκτιμώ σαν άνθρωπο - είναι ευγενικός, δουλεύει σκληρά, είναι αστείος, είναι αφοσιωμένος (και όμορφος επίσης)- απλώς είναι κάπως περίεργο να κάνεις σεξ χωρίς πάθος ή χωρίς να έρχεσαι σε οργασμό. Ακόμα και αυτές τις δύο φορές το χρόνο που ερχόμαστε σε επαφή, απλώς ελπίζω να τελειώνει γρήγορα για να πάψουμε να κάνουμε κάτι τόσο άβολο.

Ακόμα μου αρέσει να αυνανίζομαι και βρίσκω σέξι άλλους άντρες αλλά θα ήθελα να νιώθω επιθυμία για τον σύζυγό μου». 

Η απάντηση της ειδικού:

Αυτό που βλέπω εγώ είναι δύο ανθρώπους που καταστρέφουν την ευτυχία τους επειδή αρνούνται να επικοινωνήσουν. 

Μπορώ να σας μιλήσω ειλικρινά; Λαχταράτε ιδέες, πίστη, κατανόηση, χαρά και επικοινωνία. Και φυσικά, ένα αξιοπρεπές σεξ.

Ο γάμος σας είναι θαμμένος κάτω από τη σιωπή σας. Ο Dr. Matthias R. Mehl, ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, πρόσφατα εξέδωσε έρευνα που πραγματοποιήσε με μια ομάδα συναδέλφων του, που υποστηρίζει ότι οι θερμές, βαθιές συζητήσεις κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους απ' ότι η ψιλή κουβέντα. Ποια είναι η τελευταία φορά που συζητήσατε (αλλά που κάνατε μια πραγματικά ειλικρινή συζήτηση) με το σύζυγό σας για τη σχέση σας;

Για τα περισσότερα προβλήματα των σχέσεων, το αμέσως επόμενο βήμα μετά την αναγνώρισή τους, είναι να μιλήσετε γι' αυτά. Ανοιχτά, απερίφραστα, χωρίς περιορισμούς, δισταγμούς και προσχήματα, έξω από τα δόντια. 

Πείτε στο σύζυγό σας ότι θέλετε να συζητήσετε για τη σχέση σας και το σεξ (δηλαδή την απουσία του). Το να ξεκινήσετε εσείς την κουβέντα γι' αυτό είναι σαν να παίρνετε από πάνω του ένα τεράστιο βάρος. «Φτάνει με τη σιωπή», πείτε με αυτοπεποίθηση. «Ας μιλήσουμε για αδίστακτο, υπέροχο σεξ». 

Με τη συνοδεία (κατά προτίμηση κόκκινου) κρασιού (γιατί πάντα βοηθάει) μιλήστε ειλικρινά για όλα όσα θέλετε να κάνετε στο σεξ. Εκφράστε ιδέες και φαντασιώσεις που μπορεί να είχατε/έχετε και τον τρόπο που θα θέλατε να τις πραγματοποιήσετε ο ένας στον άλλον. Φροντίστε να είστε αναλυτική  στην περιγραφή σας χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις -κλειδιά.

Μετά από δύο ποτήρια κρασί, είναι πιθανό όλα όσα περιγράψατε λεπτομερώς, να θέλετε να τα πραγματοποιήσετε ή να τα δείξετε ο ένας στον άλλον με την ίδια, ίσως και περισσότερη ακρίβεια. 

Ακόμα κι αν την πρώτη φορά, η συνταγή δεν πετύχει -μη ξεχνάτε πως ο δρόμος για την επιτυχία είναι στρωμένος με αποτυχίες- επαναλάβετε την επόμενη εβδομάδα. Έτσι είναι η σεξουαλική επικοινωνία στην πιο υψηλή, αγνή, αλλά και «βρώμικη» της μορφή. 

Και -προς θεού- μη τραβήξετε κατευθείαν για το κρεβάτι. Εφαρμόστε τις ιδέες σας σε μια πολυθρόνα, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, κάτω από το τραπέζι της κουζίνας, στην ταράτσα. Το να ξεβολεύεσαι μερικές φορές είναι το πιο έξυπνο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς για να ξαναβρεί τη βολή του.