© Splash / Ideal Image
© Splash / Ideal Image
ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ

H Tζένιφερ Άνιστον αποκαλύπτει τo αντικείμενο που καταστρέφει τον ύπνο της


Δεν είναι λίγες οι φορές που η Jennifer Aniston έχει μιλήσει απενοχοποιημένα για τη ζωή της μακριά από τα πλατό και τους προβολείς.

Mια λεπτομέρεια που αποκάλυψε η ίδια και έχει ενδιαφέρον έδειξε τη σχέση μίσους και πάθους που έχει με ένα αντικείμενο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της και την έχει κάνει -κυριολεκτικά- να χάσει τον ύπνο της.

Η συγκεκριμένη συσκευή έχει επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου της ίδιας και του συζύγου της, Justin Theroux και οι δύο τους προσπαθούν να αντισταθμίσουν την διαταραχή που προκαλεί στην ηρεμία της κρεβατοκάμαράς τους, αξιοποιώντας μια λειτουργία της.

Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένοι: το smartphone είναι αυτό που έχει κάνει όλη τη ζημιά στον ύπνο της Jennifer Aniston και η ίδια το παραδέχθηκε σε συνέντευξή της.

«Αν τα «Φιλαράκια» γυρίζονταν σήμερα, θα βλέπαμε μια καφετέρια γεμάτη ανθρώπους απόλυτα προσηλωμένους στην οθόνη του i-Phone τους. Δεν θα υπήρχαν συμβάντα ή συζητήσεις. Αυτή είναι μόνο μια ένδειξη του μεγάλου προβλήματος που έχει προκαλέσει στη συμπεριφορά μας η εποχή των smartphone».

Το κινητό διακόπτει πολλές φορές τον ύπνο της ηθοποιού και τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της έχουν κατεβάσει meditation apps (εφαρμογές που βοηθούν στην συγκέντρωση και την χαλάρωση) για να μπορούν να ηρεμούν για να κοιμηθούν.

H επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι η παρουσία ηλεκτρονικών συσκεύων κοντά στο κρεβάτι κατά τον ύπνο και πριν από αυτόν μας επηρεάζει αρνητικά από άποψη ηλεκτρικού φωτός (προκαλούνται παρεμβολές στον φυσικό ρυθμό λειτουργίας του σώματος).

Ο δρ Στάλε Πάλεσεν, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bergen αναφέρει ότι το κύριο πρόβλημα με τα κινητά είναι το φως που εκπέμπουν.

Έχει τεκμηριωθεί ότι η έκθεση στον τεχνητό φωτισμό το βράδυ ενισχύει τους βιολογικούς μηχανισμούς που καθυστερούν τον ύπνο και επηρεάζει το βιολογικό ρολόι.

Την επόμενη φορά που δεν θα σας “κολλάει” ύπνος, σκεφτείτε πόση ώρα πριν χρησιμοποιήσατε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές και τα βράδια σας θα αλλάξουν.