shutterstock
shutterstock
ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κάθε πότε και για πόσο πρέπει να γυμνάζεσαι αν, όντως, θέλεις να δεις διαφορά στο βάρος σου


Ο ρυθμός που ακολουθεί καθένας μας στη γυμναστική ειναι διαφορετικός και σύμφωνα με τις αντοχές του. Αν έχετε βάλει στόχο να αδυνατίσετε όμως, άσκηση μια φορά την εβδομάδα, μάλλον, δεν αρκεί.  

Ναι, προσέχετε τη διατροφή σας, τρώτε φρούτα και λαχανικά και το βράδυ φροντίζετε το γεύμα σας να είναι ελαφρύ. Είστε σίγουρη ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρετε.

Μπορεί μια στο τόσο να πηγαίνετε και στο γυμναστήριο, να κάνετε γιόγκα μια φορά την εβδομάδα ή να επιδίδεστε σε απογευματινούς περιπάτους ή βόλτες με το ποδήλατο, κάτι τέλος πάντων για να πείθετε τον εαυτό σας ότι με αυτό τον τρόπο ασκείστε παράλληλα.

Γιατί όμως η πραγματικότητα και ο αριθμός στη ζυγαριά σας δεν συμβαδίζει με το, κατά τ' άλλα «σωστό» πρόγραμμά σας; 

Δε λέμε ότι ένας περίπατος μισής ώρας/ μια φορά την ημέρα δεν είναι ευεργετικός. Είναι, αν θέλετε να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος και να πάρετε καθαρό αέρα. Είναι όμως αυτό αρκετό για να αδυνατίσετε; Μάλλον όχι.
Και το ίδιο ισχύει και για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει άσκηση μόλις μια φορά την εβδομάδα.  Όσο και να επενδύσετε στην υγιεινή διατροφή, αν το σώμα δε γυμναστεί για να πάρει τα πάνω του ο μεταβολισμός, δε γίνεται δουλίτσα.

Πόσες φορές την εβδομάδα και για πόση ώρα λοιπόν πρέπει επιλέγουμε να κάνουμε κάποια μορφή άσκησης;

Η απάντηση είναι 3 με 4 φορές την εβδομάδα και για τουλάχιστον 45 λεπτά θα εξασφαλίσουν ότι θα αρχίσετε σιγά σιγά να βλέπετε αποτελέσματα.

Εξτρα τιπς για πετυχημένη απώλεια κιλών (και όπου «πετυχημένη» εννοούμε μόνιμη):

1. Mην κάνετε μόνο αερόβια γυμναστική. Ξέρουμε ότι μπορεί να σας αρέσει περισσότερο από τα βάρη, αλλά τα βάρη είναι αυτά που μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα! 

2. Όταν θα βρίσκεστε στο γυμναστήριο προτιμήστε να ξεκινήσετε με γυμναστική με βάρη και ύστερα να προχωρήσετε στην αερόβια. Ενδυναμώνοντας τις μυικές ομάδες, ενισχύετε τις καύσεις κατά τη διάρκεια της αερόβιας γυμναστικής. 

3. Μην τρώτε βαριά ή λιπαρά φαγητά μετά την άσκηση για να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας. Είναι σαν να μην γυμναστήκατε ποτέ.

4. Να αλλάζετε το πρόγραμμα ή τον τρόπο εκγύμνασης σας κάθε 2 μήνες ώστε να μη συνηθίζει το σώμα και παύει να «καίει».