Instagram/missjazminad
Instagram/missjazminad
01|10|2017 14:00
SHARE
ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΩΜΑΤΑ

#ImNoAngel: Το hashtag που καλεί τις γυναίκες να δείξουν τις ατέλειες τους


Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν βλέπετε ένα σώμα, πιθανώς και το δικό σας, με παραπανίσια κιλά, «σωσίβιο» στην κοιλιά, κυτταρίτιδα και ραγάδες στους μηρούς, χαλάρωσης ή κάποια άλλη ατέλεια; 

Ίσως να σκέφτεστε ότι επιδέχεται αλλαγών, διορθώσεων ή οποιωνδήποτε άλλων επεμβάσεων προκειμένου να «φτιάξει». Γιατί να φτιάξει όμως; Γιατί να μη θεωρείται τέλειο και ολοκληρωμένο έτσι όπως είναι ήδη;

Αυτή η εκστρατεία θέλει να μας αποδείξει ότι τα πραγματικά σώματα των γυναικών έχουν σημάδια και και ότι εκείνες δεν έχουν κανένα λόγο να ντρέπονται γι' αυτό.  

Αντιθέτως οφείλουν να προωθούν τον εαυτό και το σώμα τους, έτσι όπως ακριβώς είναι, με περίσσεια αυτοπεποίθηση και fierceness. Ναι, fierceness. Μια λέξη που δεν έχει αντίστοιχη ελληνική, αλλά σημαίνει κάτι μεταξύ τόλμης και δυναμισμού και, ίσως, είναι , η καταλληλότερη να χρησιμοποιηθεί εδώ.

Το μοντέλο Άσλει Γκράχαμ και η ηθοποιός Ντάνιελ Μπρουκς (πρωταγωνιστεί στην σειρά Orange is the new black), δύο πληθωρικές γυναίκες που έφεραν σεισμό πολλών ρίχτερ στη βιομηχανία της μόδας και του Χόλιγουντ, σε συνεργασία με την εταιρεία ρούχων για plus size γυναίκες Lane Bryant, ξεκίνησαν την εκστρατεία #ImNoAngel, «προκαλώντας» τις γυναίκες να μοιραστούν αρετουσάριστες και άφιλτρες φωτογραφίες του εαυτού τους στα social media. 

 

 

 

Ήδη έχουν μοιραστεί πολύ δυνατές φωτογραφίες τόσο στο Instagram, όσο και στο Twitter από γυναίκες που δε διστάζουν να προβάλλουν τις καμπύλες τους και το σώμα τους έτσι όπως είναι, χωρίς φόβο και δισταγμούς, αλλά με πολύ πάθος και τόλμη. 

Δύο συναισθήματα που οφείλει να έχει σε αφθονία.