Instagram/myfacestory
Instagram/myfacestory
ΚΥΣΤΙΚΗ ΑΚΜΗ

Το σοκαριστικό «πριν» και «μετά» μιας 22χρονης που πέρασε βαριάς μορφής ακμή


Μια 22χρονη παραδίδει μαθήματα αυτοπεποίθησης μέσα από μια δερματική περιπέτεια που μπορεί να σου στερήσει εξ' ολοκλήρου αυτό το συναίσθημα.

Αν έχετε περάσει σοβαρή ακμή, τότε, μάλλον, έχετε νιώσει αυτό το συναίσθημα του «αναγκαστικά πρέπει να πάρω τα μούτρα μου και να βγω έξω στον κόσμο» που σε κατακλύζει κάθε φορά που κοιτάς το είδωλο σου σε ένα καθρέφτη. Τουλάχιστον έτσι, το βίωσα εγώ. Καλά και με πολύ κλάμα επίσης, την αυτοεκτίμηση μου στα τάρταρα και μερικά από τα πιο ακυρωτικά συναισθήματα που έχω αισθανθεί ποτέ για τον εαυτό μου.  

Σε μια εποχή που η καθαρή επιδερμίδα είναι η επιτομή της ομορφιάς, η ακμή είναι μεγάλο ζόρι. Τόσο σωματικό, όσο και ψυχολογικό. Και μέχρι να το ξεφορτωθείς ζεις μέσα στη δική σου «μαύρη τρύπα», ανακαλύπτεις κάθε μέρα και μια πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου. 

Όταν πέρασα εγώ ακμή υπήρχε μόνο Facebook το οποίο φυσικά απέφευγα (μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να ανέβαζα ή κάποιος να με έκανε tag έβγαζα ακόμα περισσότερα σπυράκια). Μια 22χρονη όμως, κατέγραψε την πορεία της ακμής της και τα ενδιάμεσα στάδια της καθώς βρισκόταν υπό φαρμακευτική αγωγή, στο λογαριασμό της στο Instagram @myfacestory. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, μετράει πάνω από 22.500 followers. 

 

 

Η Kali Kushner, η οποία πέρασε κυστική ακμή, είναι από τις περιπτώσεις που σε κάνουν να σκαλώνεις, να λες «ουάου» και να εκπλήσσεσαι όντως με τη διαφορά των φωτογραφιών του «πριν» και του «μετά», αφού είναι άλλος άνθρωπος με και χωρίς την ακμή. 

«Ειλικρινά δεν ξεκίνησα το λογαριασμό με σκοπό να με προσέξει κάποιος», δηλώνει «Απλώς προσπαθούσα να κρατήσω ένα ημερολόγιο της πορείας μου κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ρετροικής αγωγής μου».

 

 

«Πάντα είχα λίγα σπυράκια στο σχολείο, αλλά κάποια στιγμή μέσα στο 2014, το πρόσωπό μου "σκεπάστηκε" από αυτά», αναφέρει για την πρώτη περίοδο εμφάνισης των κόκκινων σημαδιών. 

«Δοκίμασα κυριολεκτικά τα πάντα: καθαρισμό με ελαιόλαδο, το να μη βάζω απολύτως τίποτα στο πρόσωπό μου και, φυσικά, κάθε κρέμα, λοσιόν και αντιβίωση μου είχε γράψει ο δερματολόγος μου. Παρόλα αυτά δεν έλεγε να φύγει με τίποτα», προσθέτει. 

Μέχρι που βρήκε τη θεραπεία που ταίριαξε στην περίπτωση της και άρχισε να ανεβάζει φωτογραφίες χωρίς επεξεργασία από το ερεθισμένο της πρόσωπο. Η ανταπόκριση που βρήκε ήταν τεράστια. «Είναι τρελό να βλέπεις τόσο κόσμο που δεν ξέρεις και δε σε ξέρει να σε υποστηρίζει», δηλώνει η Kushner η οποία, ακόμα, λαμβάνει δεκάδες μηνύματα μέσα στην ημέρα από ανθρώπους που ζητούν τη συμβουλή της. 

 

 

Πράγματι, η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Ακόμα και οι ουλές που, συνήθως, αφήνουν τα σημάδια, υποχώρησαν.

Η ίδια πλέον, έχοντας καθαρό δέρμα, θέλει να ευαισθητοποιήσει, να δείξει ότι η ακμή δεν είναι κάτι που πρέπει να σε κάνει να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου ή να νιώθεις περίεργα και φυσικά, να αποτελέσει και η ίδια στήριγμα για τους ανθρώπους που τη βιώνουν ή την έχουν βιώσει. 

 

 

«Η ακμή είναι μια παρεξηγημένη κατάσταση. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι εμφανίζεις ακμή επειδή είσαι βρώμικος ή επειδή δεν πλένεις σωστά το πρόσωπό σου», λέει. «Η αλήθεια όμως είναι ότι οφείλεται σε κάποια ορμονική διαταραχή, στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή σε στα γονίδια που κουβαλάει ο καθένας. Παρόλα αυτά ο κόσμος σε κοιτάει σαν να μη κάνεις καμία προσπάθεια να την ξεφορτωθείς που είναι και ο λόγος που ξεκίνησα να δείχνω απροκάλυπτα την ακμή μου στο Instagram». 

«Έχω γενετική προδιάθεση στην ακμή και πλέον έχω μάθει ότι το δέρμα μου θα έχει και τα πάνω του και τα κάτω του ανά περιόδους. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι γι' αυτό», λέει η Kushner η οποία επισημαίνει ότι κάθε ένας έχει δικαίωμα να θεραπεύσει κάποιο δερματικό του πρόβλημα, όχι όμως για να ταιριάζει στα στάνταρ της τέλειας ομορφιάς, αλλά για να νιώθει την αυτοπεποίθηση που του αξίζει.