shutterstock
shutterstock
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ

H απόδειξη ότι τόσα χρόνια σουρώναμε με λάθος τρόπο τα μακαρόνια


Ένα tweet άλλαξε τα δεδομένα στο σούρωμα και απογείωσε την ευκολία του να φτιάχνεις ζυμαρικά!

Ας ξεκινήσουμε με μια παγκόσμια σταθερά: Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο (αν όχι ΤΟ πιο) comfort και λαχταριστό φαγητό του πλανήτη. Τέρπουν τον ουρανίσκο, ικανοποιούν τις αισθήσεις, χορταίνουν το στομάχι, «ζεσταίνουν» την ψυχή, απαλύνουν τον πόνο (τον ψυχικό κυρίως!). Και φτιάχνονται και μέχρι να πεις «πεινάω». 

Νομίζω πως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα μακαρόνια είναι η Ζιζέλ των φαγητών. 

Για να τα απολαύσετε πρέπει να τα βράσετε πρώτα. Σωστά; Σωστά. Βράζουμε, σουρώνουμε, προσθέτουμε σάλτσα και έξτρα συστατικά, απολαμβάνουμε, ξαναγεμίζουμε (οκ, το τελευταίο είναι προαιρετικό). Σήμερα θα σταθούμε λίγο παραπάνω στο στάδιο του σουρώματος.

Mέχρι σήμερα μόλις περνούσαν τα 7-8 λεπτά (τόσο χρειάζονται για να βράσουν) τα ρίχναμε σε ένα σουρωτήρι το οποίο είχαμε τοποθετήσει στο νεροχύτη και στράγγιζαν τα νερά. Έλα όμως που υπάρχει κι άλλος, πιο έξυπνος, τρόπος να το κάνεις αυτό!

Μια χρήστρια του Twitter ανάβασε κάποιες φωτογραφίες που αλλάζουν τα δεδομένα στο σούρωμα και, φυσικά, έγινε viral. Η διαφορά είναι ότι βάζει το σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα και μετά χύνει το νερό.

 

 

 

 

Με αυτό τον τρόπο το βραστό νερό δεν πετάγεται παντού (και κυρίως πάνω σας) και επιπλέον τα ζυμαρικά μένουν μέσα στην κατσαρόλα για να υποδεχτούν τα υπόλοιπα συστατικά που θα τα μετατρέψουν σε μακαρονάδα. (Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι το tweet της έχει πάρει περισσότερα από 34.000 retweets! Εκ μέρους όλης της υφηλίου σε ευχαριστούμε, Daibella). 

Φυσικά όλο αυτό έχει νόημα αν το σουρωτήρι σας έχει λίγο μικρότερη διάμετρο από αυτή της κατσαρόλας ώστε να χωράει και να «εφαρμόζει» μέσα σε αυτή!