«Καφές» και «απόλαυση» είναι δύο λέξεις που τις συναντάμε πολύ συχνά στην ίδια πρόταση. Πως μπορείτε να πετύχετε το δεύτερο χωρίς την προσθήκη ζάχαρης;
Κατά τη προσωπική (αλλά πολύ προσωπική) μου, άποψη ο καφές δεν πρέπει να πίνεται τίποτα άλλο παρά μόνο σκέτος. Ο καλός καφές δηλαδή γιατί ο ιμιτασιόν ίσως να απαιτεί την προσθήκη ζάχαρης για να καταφέρει κανείς να τον πιει-αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.
Ωστόσο, καθένας τον πίνει διαφορετικά και με την αναλογία ζάχαρης που ικανοποιεί τη γεύση του και αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όσους προτιμούν τον καφέ τους μέτριο (ή και γλυκό-αν και για να είμαι ειλικρινής εκεί δύσκολα «σώζεται» η κατάσταση).
Το κείμενο αυτό γράφεται για να δώσει απάντηση στην ερώτηση που ίπταται πάνω από τα κεφάλια πολλών ανθρώπων κάθε πρωί ή, τέλος πάντων, κάθε φορά που πίνουν καφέ, αλλά δε θέλουν/πρέπει να βάλουν ζάχαρη μέσα.
Πως μπορείτε να γλυκάνετε τον καφέ χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη ή κάποιο από τα υποκατάστατά της; Τη λύση δίνουν αυτές οι εναλλακτικές. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, μέτριο (ή -ακόμα πιο δύσκολα- γλυκό) δεν θα τον κάνουν, αλλά θα του χαρίσουν μια γλυκύτητα ώστε κάθε γουλιά να κατεβαίνει πιο ευχάριστα.