Πώς να δώσεις γλυκιά γεύση στον καφέ σου χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη  | 0 bovary.gr
Πώς να δώσεις γλυκιά γεύση στον καφέ σου χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη | 0 bovary.gr
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ

Πώς να δώσεις γλυκιά γεύση στον καφέ σου χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη


«Καφές» και «απόλαυση» είναι δύο λέξεις που τις συναντάμε πολύ συχνά στην ίδια πρόταση. Πως μπορείτε να πετύχετε το δεύτερο χωρίς την προσθήκη ζάχαρης; 

Κατά τη προσωπική (αλλά πολύ προσωπική) μου, άποψη ο καφές δεν πρέπει να πίνεται τίποτα άλλο παρά μόνο σκέτος. Ο καλός καφές δηλαδή γιατί ο ιμιτασιόν ίσως να απαιτεί την προσθήκη ζάχαρης για να καταφέρει κανείς να τον πιει-αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης. 

Ωστόσο, καθένας τον πίνει διαφορετικά και με την αναλογία ζάχαρης που ικανοποιεί τη γεύση του και αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όσους προτιμούν τον καφέ τους μέτριο (ή και γλυκό-αν και για να είμαι ειλικρινής εκεί δύσκολα «σώζεται» η κατάσταση).  

Το κείμενο αυτό γράφεται για να δώσει απάντηση στην ερώτηση που ίπταται πάνω από τα κεφάλια πολλών ανθρώπων κάθε πρωί ή, τέλος πάντων, κάθε φορά που πίνουν καφέ, αλλά δε θέλουν/πρέπει να βάλουν ζάχαρη μέσα. 

Πως μπορείτε να γλυκάνετε τον καφέ χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη ή κάποιο από τα υποκατάστατά της; Τη λύση δίνουν αυτές οι εναλλακτικές. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, μέτριο (ή -ακόμα πιο δύσκολα- γλυκό) δεν θα τον κάνουν, αλλά θα του χαρίσουν μια γλυκύτητα ώστε κάθε γουλιά να κατεβαίνει πιο ευχάριστα. 

Έτσι, για να γλυκάνετε τον καφέ σας μπορείτε να ρίξετε (ή ζητήσετε να σας βάλουν)

1. Αρκετή κανέλα στην επιφάνεια του καφέ σας

Αρχικά έτσι κάνετε κι ένα μεγάλο καλό στον οργανισμό σας αφού το μπαχαρικό με τη γλυκιά και πικάντικη γεύση είναι γνωστό για τις ευεργετικές, αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Σε περίπτπωση που πίνετε καπουτσίνο συνδυάστε τη και με σκόνη σοκολάτας. Ο συνδυασμός είναι στ΄αλήθεια πολύ ικανοποιητικός. Αν πίνετε καφέ φίλτρου ρίξτε λίγο μέσα στον γαλλικό καφέ πριν βάλετε την καφετιέρα σε λειτουργία. 

2. Σιρόπι σφενδάμου

Γνωστό και ως maple syrup είναι αυτό που περιχύνουμε πάνω από τα pancakes. Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό; Χάρη στη λεπτόρευστη υφή του και την πιο ήπια, από το μέλι, γεύση του ταιριάζει και στον καφέ ενώ, με μόλις 18 θερμίδες ανά κ.γ., η θερμιδική του αξία είναι σχετικά χαμηλή.

3. Ζαχαρούχο γάλα

Γάλα και ζάχαρη σε ένα. Μία με δύο κουταλιές του γλυκού μπορούν να απογειώσουν τον καφέ χωρίς να κάνουν «ζημιά» στον οργανισμό και στη γραμμή σας. Αλλά μόνο τόσες γιατί μετά ανεβαίνει κατά πολύ ο αριθμός των θερμίδων και των λιπαρών.