shutterstock
shutterstock
08|10|2017 12:57
SHARE
ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΖΩΗ

Ο πιο εύκολος τρόπος να μαζέψεις τις τρίχες του σκύλου από τον καναπέ σου


Ένα του βλέμμα, ένα κούνημα της ουράς, μια αυθόρμητη κίνηση ή εκφρασή του σας ξεκουράζει ακόμα από την πιο δύσκολη ημέρα. Ο σκύλος σας σάς γεμίζει με όλα τα θετικά συναισθήματα, από αγνή ευτυχία μέχρι ατελείωτο ενθουσιασμό. Ταυτόχρονα όμως σας γεμίζει και με τρίχες.

Κάθε ζώο έχει ένα αγαπημένο σημείο στο σπίτι. Είναι το σποτ του. Εκεί που του αρέσει να περνά την ώρα του. Είτε πρόκειται για μαξιλάρι, είτε για καναπέ, είτε μια επιφάνεια του σπιτιού, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αφήσει τα ίχνη του, φεύγοντας. 

Οι μικρές τριχούλες πάνω στα υφάσματα και στα έπιπλα είναι σαν τα ψίχουλα στο πάτωμα ή στο τραπέζι. Mπορεί να μην πλήττουν την υγεία σας, αλλά όταν υπάρχουν εκεί και τα βλέπετε, δεν σας αφήνουν να χαλαρώσετε.

Κοντές, λεπτές και επίμονες κολλάνε στα μαξιλάρια και στις εσοχές και είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο να μαζευτούν με το χέρι. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση, να χρησιμοποιείτε αυτή τη διαδικασία σαν μέσο διαλογισμού. Αν όμως δεν είστε από τους ανθρώπους που έχουν τόσο χρόνο και υπομονή, μπορείτε πάντα να τις μαζέψετε με την ηλεκτρική σκούπα, αλλά είναι λύση τώρα αυτή; Πόσες φορές να βγάλετε και να ξαναβάλετε στη θέση της μια σκούπα; 

Ευτυχώς, υπάρχει κι άλλος τρόπος. 

 

Πηγαίνετε στο δωμάτιο σας, βρείτε ένα παλιό σας καλσόν (ναι, ναι αυτό το σκισμένο που δεν έχετε πετάξει ακόμα μήπως και το φορέσετε κάτω από παντελόνι-κάτι που δε θα κάνετε ποτέ). Φορέστε το στο χέρι σας και με αυτό περάστε τις επιφάνειες των υφασμάτων. Το ύφασμα του καλσόν λειτουργεί σαν μαγνήτης στις τρίχες και τις αφαιρεί. Παρομοίως ευχάριστα αποτελέσματα μπορεί να σας δώσει και ένα πλαστικό γάντι κουζίνας. 

Επίσης, να θυμάστε που και που να αφήνετε καλύμματα, μαξιλάρια και ριχτάρια στον ήλιο. Η έκθεση τους στο φυσικό φως παρέχει απολύτως φυσική προστασία κατά των ακάρεων, καθώς μπορεί να σκοτώσει αυτά τα ζωύφια.