Νέος γρίφος διχάζει το Facebook: Είναι γκρι και θαλασσί ή ροζ και άσπρα αυτά τα sneakers; | 0 bovary.gr
Νέος γρίφος διχάζει το Facebook: Είναι γκρι και θαλασσί ή ροζ και άσπρα αυτά τα sneakers; | 0 bovary.gr
12|10|2017 18:43
SHARE
ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ

Νέος γρίφος διχάζει το Facebook: Είναι γκρι και θαλασσί ή ροζ και άσπρα αυτά τα sneakers;


Πριν από δύο χρόνια το διαδίκτυο είχε πάρει «φωτιά» και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κονταροχτυπιούνταν για το εάν ένα ριγέ φόρεμα ήταν μαύρο και μπλε ή λευκό και χρυσό.

Τώρα, για άλλη μία φορά, οι απόψεις των χρηστών και πάλι διίστανται με ένα παρόμοιο πρόβλημα μόνο που τώρα αφορά στο χρώμα ενός ζευγαριού αθλητικών παπουτσιών: μερικοί είναι πεπεισμένοι ότι τα παπούτσια είναι γκρι και θαλασσί -ενώ άλλοι πιστεύουν πως είναι ροζ και άσπρο.

Ο χρήστης του Facebook Νικόλ Κούλτχαρντ, μοιράστηκε μια εικόνα των νέων παπουτσιών της φίλης της, ζητώντας από τους ανθρώπους να σκεφτούν ποιο χρώμα ήταν. 

Φυσικά ακολούθησε μαι τεράστια συζήτηση και ακόμη και η Νικόλ παραδέχτηκε πως μπήκε σε μια μεγάλη διαφωνία σχετικά με το χρώμα.

Σε μια ανάρτηση στο Girlsmouth, μια ομάδα στο Facebook με πάνω από 98.000 μέλη, η Νικόλ έγραψε: «Λοιπόν κορίτσια, η φίλη μου μόλις μου έστειλε αυτό ρωτώντας με τι χρώμα είναι τα παπούτσια. Εγώ θα έλεγα απαλό ροζ και λευκό αλλά εκείνη επιμένει πως είναι θαλασσί και γκρι.

Εσείς κορίτσια τι βλέπετε; Σας παρακαλώ, πείτε ότι βλέπετε ροζ και άσπρο!».
Eκτοτε, η ανάρτηση της Νικόλ έχει προκαλέσει μια τεράστια συζήτηση και έχει πάνω από 1.000 σχόλια σε μία μόνο ημέρα. 

Ακόμη και οι απογοητευμένοι φίλοι της στο Facebook δεν μπόρεσαν να καταλάβουν το χρώμα των παπουτσιών, με πολλούς να λένε πως οι διαφωνίες προκάλεσαν ομηρικούς καβγάδες στο σπίτι τους. Μιλώντας στο Metro, η Νικόλ παραδέχτηκε πως ακόμη και η ίδια είχε έναν μεγάλο καβγά με την μητέρα της σχετικά με το χρώμα.

Το debate αυτό είναι παρόμοιο με το φόρεμα που είχε γίνει viral στο διαδίκτυο τον Φεβρουάριο του 2015. Πολλοί, τότε, είχαν πιστέψει πως ήταν μαύρο και μπλε ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν πως ήταν λευκό και χρυσό.

Μάλιστα την πρώτη κιόλας εβδομάδα που αναρτήθηκε το ερώτημα σχετικά με το χρώμα του φορέματος, πάνω από 10 εκατομμύρια tweets έγιναν σχετικά με αυτό, με τα hashtags #thedress, #whiteandgold and #blackandblue.