Η αδιανόητη κίνηση νηπιαγωγών στη Θεσσαλονίκη -Εβαλαν παιδάκια να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογο | 0 bovary.gr
Η αδιανόητη κίνηση νηπιαγωγών στη Θεσσαλονίκη -Εβαλαν παιδάκια να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογο | 0 bovary.gr
17|10|2017 11:33
SHARE
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η αδιανόητη κίνηση νηπιαγωγών στη Θεσσαλονίκη -Εβαλαν παιδάκια να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογο


Κάποιες φορές περνούν από μπροστά σου εικόνες που αναγκάζεσαι να τις κοιτάξεις δύο φορές γιατί νομίζεις ότι κάτι σου έχει διαφύγει.

Αυτό συνέβη το πρωί της Τρίτης, όταν πέρασε από μπροστά μας μια ανάρτηση-καταγγελία στο Facebook, η οποία συνοδευόταν από τέσσερις φωτογραφίες. Παιδάκια νηπιαγωγείου, ζωγράφιζαν με τέμπερα πάνω σε «λευκό καμβά με σχήμα αλόγου».

Αρχικά βλέποντας τις εικόνες, θεωρήσαμε ότι πρόκειται για ένα χάρτινο αλογάκι, πάνω στο οποίο τα νήπια μάθαιναν να ζωγραφίζουν. Κοιτάζοντας καλύτερα όμως, διαπιστώσαμε ότι μόνο ψεύτικο δεν ήταν το άλογο.

Μελετώντας προσεκτικά τις φωτογραφίες (μετά το πρώτο σοκ) παρατηρήσαμε όντως μικρά παιδάκια να ζωγραφίζουν το τρίχωμα από ένα ζωντανό άλογο, το οποίο υπέμενε το βασανιστήριο καρτερικά ενώ οι μεγαλύτεροι -νηπιαγωγοί παρακολουθούσαν υπερήφανα δίνοντας οδηγίες. 

Η απίστευτη έμπνευση (;) των παιδαγωγών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο από ζωοφιλικές εταιρείες, όσο και από απλούς ανθρώπους και γονείς οι οποίοι δεν μπορουν να διανοηθούν ότι ενήλικες εκπαιδευτικοί ώθησαν τα παιδιά σε μια τέτοια πράξη.

To περιστατικό συνέβη στα τέλη Σεπτέμβρη, αλλά ήρθε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας. Μάλιστα οι ιθύνοντες είχαν ανεβάσει τις εικόνες στον λογαριασμό του νηπιαγωγείου στο Facebook.

Η χρήστης που ανέδειξε το θέμα γράφει:

«Στον παιδικό σταθμό Κ....... στην Θεσσαλονίκη έβαλαν τα παιδάκια να ζωγραφίσουν πάνω σε ένα άσπρο άλογο . 
Αυτή είναι η παιδεία που οραματίζονται εκεί για αυτές τις ευαίσθητες ψυχές; Αυτά τα παραδείγματα δίνουν; Ετσι "μολύνουν" την σκέψη και τα αισθήματα των παιδιών σε αυτή την τρυφερή ηλικία; 
Θα γίνει φυσικά καταγγελία γιατί είναι και παράνομο !
Ευχαριστώ τον Abraam Abrahams και την ομάδα μας Dreamdancers που με ειδοποίησαν και μαζί θα επιληφθούμε και αυτό το περιστατικό κακοποίησης.
Είστε εκτός της ηθικής πλευράς παράνομοι. Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Ν. 4039/12. 2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους».