Intagram/houseofwhite
Intagram/houseofwhite
ΤΟΚΕΤΟΣ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

Γυναίκα δείχνει την επώδυνη πλευρά της καισαρικής με μία φωτογραφία


Ακόμα και στις μέρες μας, η καισαρική συνεχίζει να θεωρείται ταμπού και να σχολιαστεί αρνητικά, ειδικά από υποστηρικτές της φυσικής μεθόδου τοκετού. Μια γυναίκα αποφάσισε να δείξει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

Κι ενώ πρόκειται για μια μέθοδο που βοηθά γυναίκες, είτε υγιείς, είτε με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, να γεννούν με ασφάλεια, πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που θα θεωρούν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος», ο «φυγόπονος», ο «βολικός» τρόπος να γεννήσει μια γυναίκα, μειώνοντας έτσι και την ίδια τη γυναίκα που έχει υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία. 

Ηaters gonna hate όπως όλοι γνωρίζουμε, αφού όσες έχουν κάνει καισαρική τομή μπορούν να διαβεβαιώσουν πως δεν πρόκειται για μια «εύκολη» διαδικασία. 

Μια από αυτές είναι και η Olivia White. Βlogger, γυναίκα με body positive στάση ζωής και μητέρα δύο παιδιών, μοιράστηκε μια πολύ ειλικρινή φωτογραφία του εαυτού της, λίγες ώρες αφού είχε γεννήσει με καισαρική. 

 

 

Στη selfie της τη βλέπουμε να είναι ξαπλώμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, εξαντλημένη αλλά ευτυχισμένη. Πρωταγωνιστής όμως σε αυτή τη λήψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η τεράστια ουλή που έχει χαμηλά στην κοιλιά της. 

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερες bloggers ή Instagrammers δείχνουν την όχι και τόσο γοητευτική πλην αληθινή πλευρά της εγκυμοσύνης, όπως είχαμε δει με αυτή τη γυναίκα. Η Olivia θέλησε, με αυτό τον τρόπο και περιγράφοντας την αίσθηση του να σε κόβουν στην κοιλιά, να δείξει ότι είναι πολύ χειρότερο απ' όσο πιστεύει ο κόσμος και να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση για την πραγματικότητα του τοκετού με επέμβαση. 

«Έτσι δείχνεις αφού έχεις υποβληθεί σε καισαρική τομή», γράφει στη λεζάντα με την οποία συνοδεύει τη φωτογραφία της. «Για όποιον πιστεύει ότι είναι ο εύκολος τρόπος, φανταστείτε να είχατε μια τομή 15 εκατοστών στην κοιλιά σας σαν ένας καρχαρίας που τον άνοιξαν για να βρουν τα μέλη του σώματος που είχε καταπιει. Αφού περάσει η επίδραση της αναισθησίας νιώθεις σαν να σε χτύπησε λεωφορείο το οποίο ξαναπέρασε από πάνω σου για να σιγουρευτεί ότι σε έχει αποτελειώσει», γράφει στην αρκετά γλαφυρή λεζάντα της.