Είναι ίσως ένα από τα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας με το οποίο συνοδεύουμε όλα -ανεξαιρέτως τα πιάτα. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την περιλούζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη ή απλά την «πετάμε» στο φούρνο με μπούκουβο για ένα γρήγορο μπουγιουρντί.
Τη φέτα ή τη λατρεύεις ή τη μισείς. Δεν έχει ίσως και να δούμε. Και συνήθως τη λατρεύεις.
Και θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο, αλλά ντρέπεσαι να ζητάς άλμη κάθε τόσο από την κυρία στον τομέα των τυριών στο Super Market -άσε που κάθε φορά σε κοιτάζει όλο και με πιο απειλητικό βλέμμα.
Οπως ντρέπεσαι και να παίρνεις κάθε τόσο τη μητέρα και τη γιαγιά σου να σου φέρνουν ταπεράκι άλμης. Λοιπόν, μάντεψε.
Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις σε αφθονία, ένα tip και έτοιμη η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σου όπως τη μέρα που την αγόρασες.
Τι χρειάζεσαι: