Splash / Ideal Image
Splash / Ideal Image
ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΗΟΝΥ ΞΕΡΕΙ

Αυτό είναι το μοναδικό μαχαίρι που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου σύμφωνα με τον Anthony Bourdain


Ο λόγος του chef Αnthony Bourdain στη μαγειρική είναι συμβόλαιο.

Οταν δίνει συμβουλές, δεν αστειεύεται. Εχει γυρίσει όλο τον κόσμο και στις αποσκευές του έχει γεύσεις και μαγειρικά μυστικά  από κάθε γωνιά του πλανήτη. Και επειδή έχει δει πολλά και έχει δοκιμάσει άλλα τόσα, τον εμπιστευόμαστε.

Mε 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της γαστρονομίας, ο Anthony Bourdain έχει μάθει από πρώτο χέρι ότι η λεπτομέρεια είναι εκείνη που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα μυστικό του αποκάλυψε στο νέο του ντοκιμαντέρ «Wasted! The Story of Food Waste» και αφορά το μαχαίρι που θεωρεί ως το "απόλυτο εργαλείο" στην κουζίνα για αρχάριους και επαγγελματίες.

 To αγαπημένο μαχαίρι του Anthony Bourdain, λοιπόν, είναι ένα ιαπωνικό μαχαίρι 8 ιντσών (Global G-2 - 8 inch) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την κοπή λαχανικών (σε κάθε δυνατό μέγεθος) είτε για την κοπή κρέατος.

Είναι ελαφρύ (μοιάζει λίγο με… σπαθί σαμουράι) και δεν γλιστράει από τα χέρια… απλά σου τα «λύνει» με την ευκολία που προσφέρει.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε επιλογές με αυτά τα χαρακτηριστικά: ο chef θεωρεί ότι ένα τέτοιο μαχαίρι μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.  

Ο chef υποστηρίζει ότι τα εργαλεία στην κουζίνα, έχουν την ίδια σημασία με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των συνταγών: μπορούν να καθορίσουν τόσο την γεύση όσο και την εμφάνιση των πιάτων.