shutterstock
shutterstock
ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Το λάθος που κάνεις, κάθε πρωί, όταν πλένεις το πρόσωπό σου και αφαιρείς τη λάμψη


Καλημέρα σας. Πλυθήκατε σήμερα το πρωί; Ναι. Το κάνατε σωστά; Μη βιαστείτε να απαντήσετε θετικά. 

Ξυπνάτε, σηκώνεστε και-λογικά- η πρώτη σας κίνηση πριν αναλάβετε οτιδήποτε άλλο (να ετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο ή εσάς την ίδια για τη δουλειά) είναι να σταθείτε πάνω από το νιπτήρα, να ρίξετε νερό στο πρόσωπό σας και να το σκουπίσετε με μια πετσέτα.  Αρκεί όμως αυτό αν θέλετε να έχετε λαμπερό, αναζωογονημένο δέρμα; Μάλλον όχι. 

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου περιλαμβάνει λίγα περισσότερα στάδια και σίγουρα δεν περιλαμβάνει σκούπισμα με πετσέτα. 

Οι σμηγματογόνοι αδένες του προσώπου οι οποίοι είναι πιο πολυάριθμοι από κάθε άλλο σημείο του σώματος, πάνω στο πρόσωπό μας, εκκρίνουν λιπαρές ουσίες και σμήγμα. Αν και αυτά είναι απαραίτητα για τη φυσική λιπαρότητα που πρέπει να έχει το δέρμα, όταν υπάρχει αυξημένη παραγωγή γίνονται ο λόγος (ή ένας από τους λόγους) που εμφανίζονται σπυράκια. 

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν (ιδανικά) κάθε πρωί αν θέλετε να περιορίσετε αυτό το φαινόμενο; Για αρχή να μην επαναπαύεστε μόνο στο πλύσιμο του προσώπου με νερό. Καλό θα ήταν να καθαρίζατε το πρόσωπό σας με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνατε αν ήσασταν βαμμένη. 

Πάρτε το γαλάκτωμα καθαρισμού, βάλτε λίγη ποσότητα στα δάχτυλά σας (προυπόθεση να έχετε πλύνει πρώτα τα χέρια σας!) και αρχίστε να κάνετε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια αφαιρέστε αυτή την ποσότητα με ένα βαμβάκι ή δίσκο ντεμακιγιάζ. Ωραία. Τώρα ξεπλύνετε με άφθονο (ιδανικά χλιαρό) νερό. 

Η επόμενη κίνηση που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να πάρουμε την πετσέτα και να σκουπίσουμε το πρόσωπό μας. Υπάρχει όμως πιο σωστός τρόπος. 

Αντί για πετσέτα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις μαντηλάκια μιας χρήσης! (Φωτογραφία:Shutterstock)
Αντί για πετσέτα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις μαντηλάκια μιας χρήσης! (Φωτογραφία:Shutterstock)

Αρχικά η πετσέτα, αν δεν είναι ιδιαίτερα μαλακή και απαλή, μπορεί πολύ εύκολα να ερεθίσει το πρόσωπο. Επιπλέον, αν χρησιμοποποιείται και για τα χέρια και μάλιστα από περισσότερα άτομα εκτός από εσάς, σίγουρα δεν είναι τόσο καθαρή όσο πιστεύετε. 

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να αφαιρέσετε την υγρασία από το πρόσωπο είναι τα μαντήλια μιας χρήσης. Με αυτά και με ταμποναριστές κινήσεις στεγνώνετε την επιδερμίδα σας. 

Φτάσαμε στο τέλος (σχεδόν). Αν έχετε χρόνο, ρίξτε τονωτική λοσιόν σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και ταμπονάρετε με αυτό το πρόσωπό σας ώστε να επαναφέρετε λάμψη και ελαστικότητα.

Τώρα ναι. Είστε έτοιμη.