Shutterstock
Shutterstock
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Πώς να καθαρίσεις όλο το σπίτι σου με λιγότερο από 3 ευρώ!


Το ξέρουμε ότι είναι μπελάς όταν πρέπει να καθαρίσεις το σπίτι σου. Και σίγουρα πολλές Κυριακές θα προτιμούσες να κάνεις κάτι άλλο από το να είσαι με μια σκούπα στο χέρι. 

Εχουμε όμως κατι ευχάριστο να σου πούμε για να σου «χρυσώσουμε το χάπι». Υπάρχει τρόπος να καθαρίσεις το σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις τόσα χρήματα στο σούπερ μάρκετ. 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο φαρμακείο και να ζητήσεις βόρακα σε σκόνη. 

Το μυστικό για φθηνό και οικολογικό καθάρισμα λέγεται βόρακας τον οποίο μπορείς να αγοράσεις από το φαρμακείο με 2,50 ευρώ το μισό κιλό. 

Ο βόρακας απολυμαίνει, αρωματίζει και διώχνει τους λεκέδες, ενώ μπορείς να καθαρίσεις και τα στρωμένα χαλιά σου με αυτό για να τους δώσεις μια φρεσκάδα. 

Για ένα γενικό καθάρισμα, μπορείς να διαλύσεις 2-3 κοφτές κουταλιές της σούπας βόρακα σε 1 λίτρο χλιαρό νερό και να ψεκάσεις τις επιφάνειες που θέλεις να καθαρίσεις.

Οσο για τα χαλί σου, σκούπισέ το πρώτα πολύ καλά. Πάρε μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή κούπα βόρακα. Πρόσθεσε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή πορτοκαλιού. Ανακάτεψε και σκόρπισε το μείγμα στο χαλί, κυρίως στα σημεία που έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Αφησε να δράσει για 20 λεπτά και σκούπισε πάλι. Το χαλί θα δεις ότι θα μοσχοβολήσει ξανά, θα ζωντανέψουν τα χρώματα και κυρίως θα έχει απολυμανθεί.

Με τον βόρακα μπορείς επίσης να καθαρίσεις το ψυγείο σου αφού το αδειάσεις και μετά το απολυμάνεις.

Οσο για το μπάνιο, με την σκόνη αυτή μπορείς να κάνεις την τουαλέτα σου ξανά καινούργια! Ρίξε στη λεκάνη μια κούπα πριν πας για ύπνο και το πρωί πριν την χρησιμοποιήσεις, τράβηξε το καζανάκι και η τουαλέτα σου θα είναι τέλεια!

Επίσης μπορείς να βάλεις κάποιες κουταλιές βόρακα στο πλυντήριό σου, το οποίο εκτός το ότι θα το καθαρίσει, θα αυξήσει και την ενέργεια του απορρυπαντικού σου. Αν μάλιστα διαπιστώσεις ότι σου έχει τελειώσει το απορρυπαντικό, μπορείς να το αντικαταστήσεις με μια κουταλιά βόρακα σε συνδυασμό με μια κουταλιά μαγειρικής σόδας και είσαι εντάξει. 

Η θαυματουργή αυτή λευκή σκόνη διώχνει επίσης τη μούχλα. Αφού ανακατέψεις βόρακα με νερό ώστε να γίνει ένα συμπαγές μείγμα, άπλωσέ το πάνω στην μούχλα, άφησέ το για όλο το βράδυ και το πρωί η μούχλα θα έχει φύγει.

Τέλος ο βόρακας καθαρίζει την σκουριά. Βάλε δυο κουταλιές σε χλιαρό νερό μέσα σε ένα ψεκαστήρι και ψέκασε το σημείο που θέλεις να απαλλαγείς από την σκουριά.

Διάβασε επίσης: To λάθος που όλοι κάνουν στο καθάρισμα των τζαμιών και θολώνουν!

5 σοβαρά λάθη στην καθαριότητα -Κάνουν κακό