Shutterstock
Shutterstock
ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΧΕΙΛΗ

Κι όμως, τα μικρά χείλη είναι η νέα περίεργη τάση της πλαστικής χειρουργικής


Η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται είναι τα πολύ μικρά χείλη και τα σαρκώδη δεν είναι πλέον το ζητούμενο.

Αυτές τις μέρες είναι σχεδόν αδύνατο να σερφάρεις στο ίντερνετ και το Instagram χωρίς να δεις μια διάσημη ή μια fashion blogger να σουφρώνει τα χείλη της για να δείχνουν μεγαλύτερα. 

Μάλιστα σύμφωνα με τα στατιστικά της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών, τα αιτήματα για επέμβαση αυξητικής χειλιών εκτινάχθηκαν κατά 50% από το 2000 μέχρι το 2016.  Μιλάμε δηλαδή για άπειρες selfies με duckface στα social media!

Παρόλο που πολλές ζήλεψαν τα σαρκώδη χείλη της Αντζελίνα Τζολί και της Εύα Μέντες και κάποιες βρήκαν κιόλας τους πιο απίθανους (και επικίνδυνους) τρόπους για να τα φουσκώσουν, η νέα τάση δείχενι ότι τα πράγματα άλλαξαν. 

Οι γυναίκες ζητούν από τους πλαστικούς χειρουργούς πολύ μικρά χείλη και αυτό το ξεκίνησαν οι Ασιάτισσες και μετά εξαπλώθηκε σε Ευρώπη και Αμερική. 

Πρέπει να σε προειδοποιήσουμε ότι οι φωτογραφίες είναι αποκρουστικές.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τη νεοϋορκέζα χειρουργό, Μελίσα Ντοφτ, που ειδικεύεται στην αισθητική πλαστική χειρουργική, η διαδικασία της μείωσης των χειλιών είναι επίπονη και διαρκεί τουλάχιστον μισή ώρα για κάθε χείλος.

Πολλές γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για χειρουργείο. Οπως αναφέρει η Μελίσα Ντοφτ αφαιρείται μία υπολογίσιμη ποσότητα δέρματος από την περιοχή των χειλιών και στη συνέχεια η γραμμή τους επανασχηματίζεται με ράμματα που λίγο θυμίζουν κέντημα, αλλά πάνω στο στόμα του ασθενούς. 

Τέλος το κόστος για μια τέτοια επέμβαση κυμαίνεται από τα 1.000-3.000 δολάρια και μπορεί να αγγίξει τα 7.000 αναλόγως με την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης. 

Διάβασε επίσης: Σκούρα χείλη -Πώς θα πετύχεις τη μεγάλη τάση του φθινοπώρου