shutterstock
shutterstock
SWEET & BALANCE

Πώς ανέβασα την αυτοπεποίθησή μου στα ύψη κάνοντας 3 μικρές αλλαγές στη διατροφή μου


Το στιλ ήταν και παραμένει προσωπική υπόθεση, αλλά για να το κάνεις σωστά υπάρχει ένας και μοναδικός κανόνας: Να αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου. 

Λένε πως όλα είναι θέμα οπτικής. Και αυτό ισχύει σε τεράστιο βαθμό και για τη μόδα. Τι εννοώ; Ένα ρούχο αυτό καθεαυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι ύφασμα σχεδιασμένο να μπαίνει στο ανθρώπινο σώμα, μέχρι τη στιγμή που εσύ θα του δώσεις χαρακτήρα προσαρμόζοντας το στο στιλ σου.

Στιλ. Μεγάλη υπόθεση. Ένα είδος προσωπικής τέχνης. Τελευταία, μάλιστα, έχει γίνει λίγο πιο εύκολη με τα statement κομμάτια τα οποία δε χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να συνδυαστούν. Για εμένα όμως, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ένα απλό λεύκο t-shirt ή ένα κολάν γυμναστικής. Τι θέλω να πω;

Εκεί που όλοι βλέπουν ένα απλό κολάν γυμναστικής εγώ βλέπω ένα κομμάτι που μπορείς να το συνδυάσεις με oversized πουλόβερ και ankle boots και να φτιάξεις ένα λουκ που φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εκεί που οι περισσότεροι σκέφτονται πως ένα μακρύ, φλοράλ φόρεμα ταιριάζει καλύτερα σε μια πιο ιδιαίτερη περίσταση, εγώ το φοράω με ένα γκρι φούτερ και sneakers και πηγαίνω στη δουλειά. Σωστά καταλάβατε.

Μου αρέσει το mix n’ match. Λατρεύω τους αναπάντεχους συνδυασμούς. Είναι ένας τρόπος να απελευθερώνω τη δημιουργικότητα μου. Θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι δεν παρακολουθώ μανιωδώς τα trends ή ότι δεν ψωνίζω σύμφωνα με αυτά. Ναι, πολλά απορρίπτονται, αλλά όσα γίνονται μέρος της γκαρνταρόμπας μου φροντίζω να τα φέρνω στα δικά μου μέτρα.
 

Shutterstock
Shutterstock

Για να μπορώ να υποστηρίξω όλα τα παραπάνω, υπάρχει μια προϋπόθεση: Να νιώθω καλά με το σώμα μου. Αν δε νιώθω αυτοπεποίθηση, όσο δημιουργική και να γίνω, αδυνατώ να νιώσω ευχαριστημένη και να αναδείξω το αποτέλεσμα. Και όλοι ξέρουμε τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

Σίγουρα θα έχετε παρατητηρήσει πως τις ημέρες που η αυτοπεποίθηση σας είναι στα τάρταρα και δεν αισθάνεστε καλά με το σώμα και τα ρούχα σας επηρεάζονται όλα: από τη συνολική σας διάθεση μέχρι τις αποδόσεις σας στη δουλειά.

Για άλλη μια φορά, αφετηρία σε αυτό το «παιχνίδι» είναι η σωστή διατροφή. Τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να αποβάλλω κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες και να ακολουθώ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, προκειμένου να εξισορροπήσω την επιθυμία μου να νιώθω καλά με το σώμα μου με την αγάπη μου για το φαγητό. Έτσι, εκτός από τη γυμναστική η οποία υπάρχει τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμα μου, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στο τι βάζω στο πιάτο μου.

Επιλέγω όσο πιο συχνά μπορώ βιολογικά προϊόντα, φροντίζω να παίρνω όλες τις βιταμίνες που χρειάζομαι από τα φρούτα και τα λαχανικά, δεν το παρακάνω με το κρέας, μαγειρεύω μόνη μου και δεν τρώω απ’ έξω και το πιο σημαντικό; Δεν παραλείπω ποτέ το πρωινό και τα ενδιάμεσα γεύματα. 

Το πρωινό και τα ενδιάμεσα γεύματα είναι δύο παρεξηγημένες «καταστάσεις». Οι περισσότεροι δεν δίνουν τη δέουσα σημασία ενώ πρόκειται για τα γεύματα που μας χαρίζουν ενέργεια όλη μέρα μέχρι την ώρα του κυρίως φαγητού.

Γι’ αυτό και είμαι αρκετά επιλεκτική με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω για να τα φτιάξω. Τον τελευταίο καιρό έχω βάλει στη ζωή μου και στη διατροφή μου τα προϊόντα Sweet & Balance. Έχουν φυσικά γλυκαντικά και αυτό τα κάνει ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς όμως να στερηθούν.

Για παράδειγμα, για εμένα που θέλω ένα πλήρες πρωινό, η μαρμελάδα, είτε πάνω στο ψωμί, είτε μέσα στο γιαούρτι, είτε με συνοδεία φρούτων αποτελεί βασικό συστατικό. Τους τελευταίους μήνες, στο ντουλάπι μου υπάρχει πάντα η μαρμελάδα φράουλα της σειράς Sweet & Balance. Πραγματική μαρμελάδα, όχι αστεία.

Έχει 30% λιγότερες θερμίδες σε σχέση με ο,τι άλλο έχω δοκιμάσει (δηλαδή μόλις 29 θερμίδες ανά μερίδα) και τόσο ακαταμάχητη γεύση που πολλές φορές την τρώω και σκέτη. Το καλύτερο; Δεν περιέχει ζάχαρη, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πλούσια σε φυτικές ίνες.

Και μετά έρχονται και κάτι φορές (σίγουρα 2 μέσα στην ημέρα) που η πείνα με βρίσκει στο δρόμο ή στη δουλειά, δηλαδή μακριά από τη δυνατότητα να καταναλώσω ένα αληθινά θρεπτικό γεύμα. Και τότε, εκεί που είμαι έτοιμη να ενδώσω σε ο,τι μπισκοτοειδές, σοκολατοειδές ή ψωμοειδές τυγχάνει να υπάρχει στα γύρω γραφεία, οι μπάρες δημητριακών Sweet & Balance σώζουν την κατάσταση και με επαναφέρουν στην τάξη. 

Τις είχα δοκιμάσει, τυχαία, μία μέρα, από μια συνάδελφο που, ένα απόγευμα, θέλησε να ταρακουνήσει τη νωθρότητα που με είχε πιάσει λόγω πείνας και από τότε δεν φεύγω από το σπίτι χωρίς να έχω δύο τουλάχιστον στην τσάντα μου. Ευτυχώς, κυκλοφορούν σε 3 διαφορετικές γεύσεις οπότε μπορώ να τις εναλλάσσω. Με σοκολάτα ή cranberries ή μέλι και κανέλα. Με μόλις 84 θερμίδες η μία χορταίνουν, χωρίς να φουσκώνουν. Παράλληλα, όπως όλα τα προϊόντα Sweet & Balance δεν περιέχουν ζάχαρη, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ οι συγκεκριμένες δεν έχουν ούτε γλουτένη.

Κάπως έτσι, καταφέρνω να έχω σε αρμονία δύο σημαντικά κομμάτια της ζωής μου, απαραίτητα για την προσωπική μου ευεξία. Αν με ρωτήσεις ποιο είναι το μάθημα που έχω πάρει απ’ όλα αυτά; Ότι η αυτοπεποίθηση είναι θέμα επιλογής. Και για την ακρίβεια των σωστών διατροφικών επιλογών!