Facebook/AnneMarieMartin
Facebook/AnneMarieMartin
03|11|2017 18:45
SHARE
ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ

Η σαραντάχρονη που τρώει fast food, δεν γυμνάζεται, αλλά έχει ένα απίστευτα καλλίγραμμο σώμα


Πόσες φορές έχετε ευχηθεί να μπορούσατε να τρώτε ο,τι (μα ό,τι) θέλετε και να μην παίρνετε γραμμάριο; Αυτή η γυναίκα το έχει πετύχει και μάλιστα χωρίς να προσπαθεί. 

Ο λόγος για τη βρετανή Anne-Marie Martin, μια γυναίκα 42 χρόνων, μητέρα δύο παιδιών, που ζει στο Λονδίνο. Ενώ δεν ακολουθεί υγιεινή διατροφή (όπως λέει μάλιστα τρώει 3 με 4 φορές την εβδομάδα φαγητό από αλυσίδες fast food) και δεν γυμνάζεται διατηρεί ένα πολύ υγιές βάρος και οργανισμό. 

Η περίπτωση της τράβηξε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και έγινε αντικείμενο μελέτης σε ένα ντοκιμαντέρ της βρετανικής τηλεόρασης The Truth About Slim People (Η αλήθεια για τους αδύνατους ανθρώπους) στο οποίο μια ομάδα από επιστήμονες αποκάλυψαν τι προκαλεί στο σώμα της ο τρόπος διατροφής της, σε μοριακό επίπεδο. 

Για πέντε ημέρες, το συνεργείο της εκπομπής είχε στήσει κάμερες (κάποιες για τις οποίες γνώριζε και κάποιες που αγνοούσε την ύπαρξή τους) ώστε να καταγράψει τη ζωή και τις διατροφικές της συνήθειες. Από τις αυξομειώσεις του βάρους της μέχρι τον τρόπο που κοιμάται, όλα καταγράφηκαν και εξετάστηκαν στην εκπομπή. 

Αν και δεν ασκείται τα τελευταία χρόνια, η Martin, όταν ήταν πιο νέα, προπονούνταν ως χορεύτρια και υποψιάζεται ότι η συγκεκριμένη ενασχόληση έχει συμβάλλει στο σημερινό της βάρος και στον τρόπο που λειτουργεί ο μεταβολισμός της. 

 

 

Όντας παιδί, οι φίλοι της την αποκαλούσαν «Dustbin», δηλαδή «σκουπιδοφάγο» εξαιτίας των ποσότητων φαγητού που έτρωγε. Σήμερα η αδύνατη φιγούρα της παραμένει μυστήριο για τους φίλους και τους συναδέλφους της αφού όλοι αναρωτιούνται πως γίνεται να παραμένει σε αυτά τα κιλά ενώ ακολουθεί έναν τρόπο ζωής που απέχει πολύ από αυτόν που θεωρείται «υγιεινός». 

Τι τρώει λοιπόν αυτή η γυναίκα και τι κάνει σωστά έτσι ώστε να διατηρείται εντυπωσιακά αδύνατη;

Το πρωινό της συνήθως αποτελείται από τοστ με τυρί και δύο μπολ δημητριακά με γάλα. «Για να τρώει αυτά (μόνο για πρωινό!) και να μην παιχαίνει, και δη στα 40, που ο μεταβολικός ρυθμός έχει ήδη αρχίσει να παίρνει την κατιούσα, ο δικός της μεταβολισμός πρέπει να δουλεύει υπερωρίες», εύλογα, θα σκεφτεί κανείς. Κι όμως. Στα τεστ που έγιναν από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου St. Mary, o μεταβολισμός της λειτουργεί σε κανονικούς και όχι υψηλούς ρυθμούς. 

Μετά από μερικές ημέρες στενής παρακολούθησης, έγινε ξεκάθαρο ότι ούτε εκείνη, ούτε ο σύζυγός της (που έχει τον ίδιο μυστηριωδώς αδύνατο σωματότυπο) τρώνε αργά το βράδυ ή τρώνε από συναισθηματική πείνα. 

 

 

Επιπλέον, αν και επιλέγουν συχνά fast food ή αρκετά γαλακτοκομικά για πρωινό, η Μartin εξηγεί ότι δεν έχει επιθυμίες για γλυκά, ούτε πίνει αλκοόλ. «Ποτέ δε θα λιγουρευόμουν ένα κουτάκι με σοκολατάκια ή θα άνοιγα μια σακούλα τσιπς, ακόμα και μετά από μια δύσκολη ημέρα».
Όταν μελετήθηκαν τα επίπεδα της φυσικής της κατάστασης, οι ερευνητές βρήκαν ότι παρόλο που κάνει δουλειά γραφείου, δεν κάθεται ποτέ εντελώς ακίνητη και με αυτό τον τρόπο καίει περισσότερες θερμίδες απ' ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που κάθονται όλη μέρα σε μια καρέκλα. Μετά από περαιτέρω αναλύσεις, οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι αν και η Martin και ο συζυγός της τρώνε υπερβολικές ποσότητες από όχι και τόσο υγιεινά φαγητά, τελικά, η διατροφή τους είναι πιο ισορροπημένη απ' αυτό που πίστευαν στην αρχή. 

Για παράδειγμα, παρατήρησαν ότι μετά από μία μέρα που θα ενδώσουν σε μεγάλη ποσότητα φαγητού, την επόμενη θα φάνε λιγότερο, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τους μελετητές, είναι σημαντικό σε όρους συντήρησης του βάρους μας. 

 

 

«Αγαπώ το φαγητό», παραδέχεται η Martin και ίσως αυτή να είναι η καλύτερη της συμβουλή. Να απολαμβάνουμε το φαγητό που τρώμε, χωρίς τύψεις και ενοχές. «Μπορεί αυτό να συμβάλλει με κάποιο τρόπο στο μεταβολισμό μου, παρόλο που οι διατροφικές μου επιλογές δεν είναι τόσο ευσυνείδητες».