Το τεράστιο λάθος που κάνουν οι μητέρες με τον μάρσιπο -Αυτή η νεαρή μητέρα προειδοποιεί | 0 bovary.gr
Το τεράστιο λάθος που κάνουν οι μητέρες με τον μάρσιπο -Αυτή η νεαρή μητέρα προειδοποιεί | 0 bovary.gr
11|11|2017 12:29
SHARE
ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Το τεράστιο λάθος που κάνουν οι μητέρες με τον μάρσιπο -Αυτή η νεαρή μητέρα προειδοποιεί


Μία νεαρή μητέρα, η Molly Landis ανέβασε στο Facebook ένα ποστ, το οποίο συνόδευσε με μια τρομακτική φωτογραφία.

Με την ανάρτησή της, η μητέρα προειδοποιεί άλλες μητέρες να μην βάζουν τα μωρά τους σε κίνδυνο χωρίς να το συνειδητοποιούν - όπως έκανε η ίδια. Όπως και πολλές μητέρες, η Landis κάνει τις δουλειές του σπιτιού έχοντας το μωρό της μέσα στο μάρσιπο. Ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι κάτι μπορεί να συμβεί, μέχρι την ημέρα που ένα τρομακτικό ατύχημα στην κουζίνα την έστειλε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα. 

Για πολύ καλή της τύχη, το μωρό είχε αποκοιμηθεί στην κούνια του λίγο νωρίτερα (πράγμα σπάνιο όπως θα αποκαλύψει η ίδια). Η νεαρή μητέρα -που το συμβάν την έχει στοιχειώσει- θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία της για να υπογραμμίσει τον μεγάλο κίνδυνο που μπορεί να διατρέχει ένα μωρό. 

«Κανονικά δεν δημοσιεύω τέτοιου είδους πράγματα ή προσωπικές πληροφορίες αλλά, αφού είπα την ιστορία σε στενούς μου φίλους, με προέτρεψαν να τη μοιραστώ μαζί σας. Την Τρίτη είχα ένα ατύχημα, όταν η εστία της κουζίνας μου (το μάτι σε κουζίνα αερίου) εξερράγη στέλνοντας μια πύρινη μπάλα στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος μου. Το ατύχημα με άφησε με ανοικτές πληγές και εγκαύματα στο πρόσωπο και το στήθος μου. Ναι, είναι φρικτό και οδυνηρό, αλλά δεν κατάφερα να σταματήσω να σκέφτομαι πόσο τυχερή πραγματικά είμαι. Ως νέα μαμά βάζω συνέχεια το μωρό μου, ηλικίας 4 εβδομάδων στο μάρσιπο (όλες θέλουμε να έχουμε ελεύθερα τα χέρια ειδικά με ένα μωρό). Αυτή τη συγκεκριμένη νύχτα ένας φύλακας άγγελος με παρακολουθούσε από ψηλά και το μωρό μου για πρώτη φορά στη ζωή του κοιμήθηκε στην κούνια του και όχι πάνω μου, στο μάρσιπο, όσο ήμουν στην κουζίνα. Το χειρότερο από τα εγκαύματα μου είναι στο στήθος μου - ακριβώς εκεί όπου θα βρισκόταν το μικρό του κεφαλάκι αν το είχα πάνω μου. Μέσα από το μήνυμα θέλω να σας παρακαλέσω να είστε προσεκτικοί στις δραστηριότητες που κάνετε όταν έχετε στο μάρσιπο το μωρό σας! Από τότε που συνέβη αυτό τόσες πολλές μητέρες μου λένε «Ω θεέ μου, το κάνω αυτό όλη την ώρα». Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβεί σε εμάς, ούτε εγώ πίστευα ότι θα συμβεί σε μένα. Είμαι τόσο ευγνώμων που το μωρό μου δεν ήταν κοντά στην έκρηξη».