Unsplash
Unsplash
ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ποια μανταρίνια δεν έχουν κουκούτσια -Πλήρης οδηγός για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως


Κάθε φορά που αυτό το φρούτο ξεφλουδίζεται, γεμίζει την ατμόσφαιρα αρώματα.

Ομως, δεν είναι μόνο το πλούσιο άρωμά του που το κάνει ξεχωριστό, αλλά και οι αναρίθμητες ευεργετικές ιδιότητές του για τον οργανισμό μας. Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για το μανταρίνι.

Ενα φρούτο-ασπίδα για την υγεία μας. Πλούσια πηγή βιταμινών Α και C, φωσφόρου, καροτίνης, καλίου, μαγνησίου, φολικού οξέος, σιδήρου και φυτικών ινών. Το μανταρίνι είναι ένα από τα πολλά φάρμακα της φύσης που μπορούν να «οχυρώσουν» τον οργανισμό μας και να γίνουν ένας ισχυρός σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Το μανταρίνι κρατά μακριά τις λοιμώξεις, καταπολεμά την αυπνία, είναι ένα φυσικό «ηρεμιστικό». Μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτελεί έναν εχθρό του κρυολογήματος, της παχυσαρκίας αλλά και της αρθρίτιδας. Βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και προστατεύει την καρδιά. Η κατανάλωση ενός κιλού μανταρινιών δίνει περίπου 340 θερμίδες ενώ ενός μέτριου μανταρινιού περίπου 40 θερμίδες.

Το συναντάμε σε διαφορετικές ποικιλίες που έχουν ενδιαφέρον ως προς τα χαρακτηριστικά τους. 

Αρκετά διαδεδομένες ποικιλίες μανταρινιών είναι οι εξής: η χιώτικη, η ποικιλία «Νόβα», η ποικιλία «Κλημεντίνη», και η ποικιλία «ορτανίκ».

Aν προτιμάτε μανταρίνια χωρίς κουκούτσια, υπάρχουν ποικιλίες που μπορούν να καλύψουν αυτή την ανάγκη σας.

Οι κλημεντίνες έχουν γλυκιά γεύση και έντονο άρωμα και δεν περιέχουν κουκούτσια. Κουκούτσια δεν περιέχει και η ποικιλία «Μinneola». Tα μανταρίνια αυτής της ποικιλίας έχουν γλυκιά και ζουμερή σάρκα. Λίγα κουκούτσια περιέχονται και στην ποικιλία «Satsuma», με λιγότερο γλυκιά γεύση, όπως διαβάσαμε και στο mydiatrofi. gr.

Και η ποικιλία «Nόβα» δεν περιέχει κουκούτσια και έχει γλυκιά γεύση.

Shutterstock
Shutterstock