Shutterstock
Shutterstock
20|11|2017 11:58
SHARE
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΘΩΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Το συστατικό που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ στο μπέργκερ σου


Μπέργκερ και πατάτες τηγανητές.

Και μόνο στο άκουσμα αυτού του γευστικού συνδυασμού, οι σιελογόνοι αδένες πολλών από εσάς δύσκολα παραμένουν σε αδράνεια.

Ενα ακαταμάχητο πιάτο που έχει τη δική του τεχνική και πλέον αμέτρητες παραλλαγές. Το μπέργκερ μπορεί να θεωρείται μια «θερμιδική βόμβα» αλλά είναι ο τρόπος παρασκευής του και τα υλικά που πολλές φορές χρησιμοποιούνται που το έχουν «ενοχοποιήσει» στη συνείδησή μας.

Γιατί αν το μπέργκερ παρασκευαστεί από φρέσκα υλικά και όχι τόσα toppings (που αυτά έχουν κατά κύριο τα περισσότερα λιπαρά) τότε μπορεί να δημιουργηθεί ισορροπία.

Ποιο θεωρείται αρκετά ανθυγιεινό συστατικό του μπέργκερ (αλλά δεν μας πάει εύκολα σε αυτό το μυαλό!), σύμφωνα με υπαλλήλους εστιατορίων;

H απάντηση βρίσκεται στο μαρούλι που βλέπουμε να υπάρχει στα περισσότερα μπέργκερ αλλά τελικά δεν είναι τόσο αθώο, όσο φαίνεται.

Σερβιτόρος που εργάζεται σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης -σε άρθρο που δημοσιεύεται στο shefinds.com- υποστηρίζει ότι το μαρούλι μπορεί να το επιφορτίσει αρνητικά καθώς πριν χρησιμοποιηθεί μπορεί να παραμείνει για ώρες σε ένα μπολ, χωρίς να είναι τόσο καλά πλυμένο (υπάρχει περίπτωση να μην είναι καθόλου πλυμένο!)

Unsplash
Unsplash

Tο μαρούλι μπορεί να θεωρείται μια υγιεινή λεπτομέρεια στο μπέργκερ -αν βέβαια τηρούνται από το εκάστοτε εστιατόριο οι σωστοί κανόνες υγιεινής-, ωστόσο τελικά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.

Αλλο ένα topping που μπορεί να επιβαρύνει με επιπρόσθετες θερμίδες το μπέργκερ είναι το κέτσαπ λόγω της «κρυμμένης» ζάχαρης και των συντηρητικών που περιέχει. Συγκαταλέγεται στις τροφές που σταδιακά μας παχαίνουν χωρίς βέβαια να το αντιλαμβανόμαστε κάθε φορά που τις τρώμε.