Shutterstock
Shutterstock
ΤΑΤΟΥΑΖ

Τατουάζ: Σε ποια σημεία του σώματος πονάει περισσότερο και σε ποια λιγότερο


Το τατουάζ ή αλλιώς η δερματοστιξία, είναι μια μόδα που τα τελευταία χρόνια υιοθετούν όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες.

Είναι πολύ όμορφο αλλά και ρομαντικό να «ζωγραφίζεις» στο σώμα σου αυτά που σε εκφράζουν και να αποτυπώνεις λέξεις, εικόνες, σκέψεις που σε κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό .

Η επίσκεψη όμως στο tattoo studio και η διαδικασία είναι αρκετά επώδυνη αφού το μελάνι εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας με την βοήθεια ειδικής βελόνας. Αυτό σημαίνει πως εκτός από το θέμα της υγειινης και ασφάλειας που έρχεται πρώτο πρέπει να σκεφτούμε και το θέμα του πόνου πριν πάρουμε την απόφαση να κάνουμε τατουάζ.

O πόνος δεν είναι ίδιος για όλους. Εκεί που ο ένας πονάει πολύ ο άλλος μπορεί να μην πονάει, όμως υπάρχει ομοφωνία πως κάποια σημεία στο σώμα πονούν περισσότερο από άλλα.

Και ενώ υπάρχουν spots στο ανθρώπινο κορμί που γενικά πονούν περισσότερο, όπως τα πλευρά και ο λαιμός, αν ρωτήσετε διαφορετικά άτομα με τατουάζ το πιθανότερο είναι πως θα πάρετε διαφορετικές απαντήσεις. Η ένταση του και αντοχή στον πόνο είναι κάτι το υποκειμενικό όμως εμείς βρήκαμε τα σημεία που συνήθως πονούν περισσότερο από την βελόνα.

Έτσι, αν σκέφτεσαι να κάνεις το πρώτο σου, μικρό ή μεγάλο τατουάζ, ή ακόμα κι αν δεν είναι το πρώτο αλλά θες να δοκιμάσει σε διαφορετικό σημείο.

Περισσότερο επώδυνα:

Στο εσωτερικό του καρπού

Μεγάλοι tattoo artists του εξωτερικού με πολλά τατουάζ στιο δικό τους δέρμα. Ολόκληρη την πλάτη ή και “μανίκια” παραδέχονται πως το σημείο όπου ο πόνος τους λύγισε ήταν το εσωτερικό του καρπού. Το ίδιο επιβεβαιώνουν και πολλοί από τους πελάτες τους.

Το στομάχι

Ένα άλλο πολύ επώδυνο μέρος για να κάνει κάποιος τατουάζ είναι το στομάχι, σύμφωνα με κορυφαίους καλλιτέχνες της δερματοστιξίας, υπαλλήλους και πελάτες που δεν φοβούνται τον πόνο και το δοκίμασαν.

Πίσω από το γόνατο

Πίσω ακριβώς από το γόνατο, στην κλείδωση και καθώς το σημείο αυτό είναι πιο ευαίσθητο ο πόνος κατά την διαδικασία της δερματοστιξίας είναι πολύ έντονος.

Λαιμός

Από τον λαιμό περνούν αδένες και νεύρα που κάνουν την περιοχή αρκετά ευαίσθητη. Έτσι αν θες να καείς τατουάζ στον λαιμό σκέψου το και δεύτερη φορά.

Λιγότερο επώδυνα:

Τα σημεία που αισθάνεσαι λιγότερο πόνο κάνοντας tattoο είναι αυτά τα οποία δεν υπάρχουν νευρικές απολήξεις. Αυτά είναι ο ώμος, η γάμπα, οι γλουτοί , το μπράτσο και το εξωτερικό μέρος του βραχίονα.

Υπάρχουν όμως μερικοί ακόμα παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στον πόνο.

Για παράδειγμα ορισμένα θέματα υγείας, όπως ένα παλιό χτύπημα ή τραυματισμός μπορούν να σας κάνουν πιο ευαίσθητους στον πόνο. Σημασία εεις ακόμα και ο tattoo artist που θα επιλέξετε, αφού δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια δύναμη στα χέρια. Καλύτερα λοιπόν να ρωτήσετε για κάποιον με πιο ήπια δύναμη. Τέλος το πόσο λεπτό ή παχύ είναι το δέρμα σε κάθε σημείο δεν φαίνεται να επηρεάζει τόσο την αίσθηση του πόνου.

Είναι λοιπόν καλύτερο και πιο ασφαλές να επιλέξετε κάποιο από αυτά τα σημεία για το πρώτο σας τατουάζ, για να μην το μετανιώσετε και φυσικά να φύγετε ικανοποιημένοι από το tattoo studio.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι γυναίκες θέλουν σεξ με άνδρες που έχουν τατουάζ

Τατουάζ: Εξυπνη ιδέα για να μην το μετανιώσεις