Shutterstock
Shutterstock
MAΛΛΙΝΑ ΠΟΥΛΟΒΕΡ

Τα απλά βήματα για να κάνετε τα μάλλινα πουλόβερ σας να μην «τσιμπάνε»


Τι καλύτερο για να νικήσεις το κρύο από ένα oversized πλεκτό;

Κομψό και σοφιστικέ είναι η τέλεια βάση για τα χειμερινά μας λουκ. Πόσες και πόσες φορές όμως δεν έχεις νιώσει να βγαίνεις εκτός εαυτού, με συμπτώματα υστερίας και απίστευτη φαγούρα και όλα αυτά επειδή αποφάσισες να φορέσεις το ζεστό μάλλινο πουλόβερ σου μια κρύα μέρα; Έτσι εκτός από το κρύο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την βαθιά επιθυμία να μεταναστεύσουμε σε κάποιο μέρος που να είναι μονίμως καλοκαίρι, έχουμε και τα μάλλινα να μας ενοχλούν. Τα μάλλινα υφάσματα είναι συνήθως πολύ σκληρά και ερεθίζουν το δέρμα και ακόμα κι αν φοράς από μέσα βαμβακερή μπλούζα καταφέρνουν να σου προκαλέσουν απίστευτα ενοχλητική φαγούρα.

Έτσι συγκεντρώσαμε όλα τα βήματα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την σκληρή υφή τους και να τα κάνουμε μεταξένια και απαλά, ευχάριστα στην αίσθηση. Τότε θα μπορούμε να τα φοράμε με στυλ όλη μέρα στις χαμηλές θερμοκρασίες και να απολαμβάνουμε την cozy αισθητική τους.

 

Shutterstock
Shutterstock

1 Αναμίξτε κρύο νερό με και μερικές κουταλιές της σούπας ξύδι σε μια λεκάνη. Γυρίζετε το μάλλινο πουλόβερ σας από την ανάποδη και μουλιάστε το στο διάλυμα του ξυδιού.

2 Μετά το πλύσιμο και ενώ το πουλόβερ είναι ακόμα υγρό, απλώστε μικρή ποσότητα από το conditioner των μαλλιών σας στην επιφάνεια του, με απαλές κινήσεις που δεν θα βλάψουν τις ίνες του ρούχου. Στην συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό, προσέχοντας να μην χαλάσει η φόρμα του.

3 Στεγνώστε το με μια πετσέτα χωρίς να το κρεμάσετε αλλά απλώνοντας σε μια επίπεδη επιφάνεια.

4 Αφού στεγνώσει διπλώστε το και τοποθετήστε το μέσα σε μια πλαστική τσάντα ρούχων με φερμουάρ.

5 Βάλτε το στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ. Αυτό ήταν. Το πρωί ο εφιάλτης του σκληρού μάλλινου υφάσματος θα είναι πια παρελθόν και το πουλόβερ σας απίστευτα απαλό.