Instagram/kerfoxphotos
Instagram/kerfoxphotos
ΤΟΚΕΤΟΣ

Οι γυναίκες που κάνουν καισαρική βρήκαν τρόπο να παρακολουθούν την επέμβαση


Δυσκολία να γεννήσουν φυσιολογικά; Φοβία για τον τοκετό; Πιο «βολική» από άποψη χρόνου διαδικασία; Η μεγάλη ηλικία κατά την οποία οι Ελληνίδες μπαίνουν στη διαδικασία να αποκτήσουν παιδί; Το μόνο σίγουρο είναι πως η πλειονότητα των Ελληνίδων μητέρων υποβάλλεται σε καισαρική τομή, μάλιστα κατά πολύ συχνότερα σε σχέση με τις υποψήφιες μητέρες σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ποσοστό των καισαρικών τομών είναι πολύ υψηλό στη χώρα μας και όπως αναφέρει το Τoday στην Αμερική το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 30% . Τον τελευταίο καιρό όμως στο εξωτερικό παρατηρείται μια νέα πρακτική στην διαδικασία του τοκετού με καισαρική.

Αρκετές μητέρες και μπαμπάδες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την σημαντική αυτή στιγμή που έρχεται στη ζωή το παιδί τους. Να μπορούν δηλαδή να βλέπουν την διαδικασία που γεννιέται το μωρό τους. 

Είναι γνωστό πως οι γυναίκες που γεννούν με καισαρική είναι συνήθως ναρκωμένες στη διάρκεια της επέμβασης. Επιπλέον οι γιατροί βάζουν μια διαχωριστική κουρτίνα από την κοιλιά και κάτω, προκειμένου να μην βλέπει η μητέρα την χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιεί ο γυναικολόγος.  

Ωστόσο αυτή η διαδικασία έχει αρχίσει και φθίνει καθώς πολλές ετοιμόγεννες δεν θέλουν να χάσουν την μαγική στιγμή που γεννιέται το μωρό τους. 

Ως αποτέλεσμα το παλιό πράσινο διαχωριστικό που όλοι ξέρουμε έχει αντικατασταθεί από ένα διαφανές πλαστικό διαχωριστικό για να μπορεί να παρακολουθεί η μητέρα βήμα προς βήμα τη διαδικασία του τοκετού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 



 

Just wearing her umbilical cord like a purse strap

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cherry Blossom Doula Services (@cherryblossom_doula) στις Οκτ 15, 2017, 8:34μμ PDT


 

How do you know what options you have if you don’t ask? This sweet family had a gentle cesarean environment with a clear drape and skin to skin with momma and baby.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cherry Blossom Doula Services (@cherryblossom_doula) στις Νοέ 15, 2017, 5:25μμ PST


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια φιγουράρει, δυστυχώς στην πρώτη θέση όσον αφορά στη διενέργεια καισαρικών τομών, με το ποσοστό να αγγίζει πολλές φορές πάνω από το 60 % στο σύνολο των γεννήσεων, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυμαίνεται μεταξύ 25%-30% και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτηρίζει επιτρεπτό ποσοστό καισαρικών το 15%.

Διαβάστε επίσης: Η εκπληκτική αντίδραση της γυναίκας που γέννησε (φυσιολογικά) μωρό 5 κιλών -Καρέ καρέ ο τοκετός [εικόνες]

9 διαφορετικές πρακτικές και έθιμα τοκετού από όλον τον κόσμο