shutterstock
shutterstock
FYTRO: ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2Η

Η απόδειξη ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι εύκολη υπόθεση


Ο υγιεινός τρόπος ζωής μου φαινόταν βουνό, αλλά χάρη στα προϊόντα της Fytrο βρήκα τον τρόπο να τον μετατρέψω σε μια ευθεία που χαίρεσαι να τη διανύεις. 

Υπάρχουν άνθρωποι που τρομάζουν με την ιδέα του ότι πρέπει να έχουν στόχους στη ζωή τους και ύστερα να είναι υποχρεωμένοι να τους υπηρετήσουν. Όντως, μερικές φορές, το να έχεις στόχους ακούγεται τόσο μεγαλεπήβολο που μπορεί να καταλήξει ανασταλτικό. Εκτός αν το πας ένα βήμα τη φορά. Όπως αποφάσισα δηλαδή να κάνω κι εγώ με τη διατροφή μου και κατ’ επέκταση με το σώμα μου.

Το καλό λοιπόν με τους στόχους είναι πως όταν σχηματίζεις έναν μέσα στο πεισματάρικο μυαλό σου και καταφέρνεις να μην παρασυρθείς από τις «σειρήνες» και να φτάσεις στην «Ιθάκη» σου, σε περιμένει ένα βραβείο που είναι πάντα μεγάλο, ανεξάρτητα αν ο στόχος που έβαλες ήταν μικρός ή μεγάλος. Εκτός του ότι, πλέον, έχεις αυτό που ήθελες είναι αυτή η «εκκωφαντική» αίσθηση ικανοποίησης που σε πλημμυρίζει. Και τότε ξεκινά ένας απίθανα ωφέλιμος φαύλος κύκλος.

Η φράση «φαύλος κύκλος» έχει αρνητικό πρόσημο πλην μιας περίπτωσης. Όταν αλλάζεις τη διατροφή σου και αρχίζεις να νιώθεις τα αποτελέσματα πάνω σου, μέσα σου, έξω σου, παντού στο σώμα σου. Την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στα προϊόντα της Fytro ανακάλυψα ότι το να τρέφεσαι υγιεινά είναι εύκολη υπόθεση αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές. Προσωπικά, έκοψα τις πολύ λιπαρές τροφές και το πρόχειρο φαγητό ενώ παράλληλα, ξεκίνησα να τρώω πλήρες πρωινό και ενδιάμεσα γεύματα. Για να μην στερηθώ όμως φαγητά που αγαπώ, με τη Fytro, βρήκα την υγιεινή τους εκδοχή. Επόμενος στόχος; Υγιεινά γεύματα και γυμναστική. 

Shutterstock
Shutterstock

Εκτός από το πρωινό μου, που φρόντισα να υπακούει στους κανόνες της ισορροπημένης διατροφής, ήθελα να αρχίσω να μαγειρεύω αληθινά φαγητά: νόστιμα και υγιεινά. Για να γίνει αυτό πρωτεύουσα σημασία έχει η πρώτη ύλη και, πλέον, ξέρω που να ψάξω. Πήγα κατευθείαν στο ράφι με τα προϊόντα Fytro.

Πλιγούρι από τη Fytro: Είναι πηγή φυτικών ινών και πλούσιο σε μαγγάνιο το οποίο συμβάλλει στην φυσιολογική κατάσταση των οστών και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών
διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Μαγειρεύεται πανεύκολα, είναι ευκολοχώνευτο και απογειώνει τις σαλάτες που φτιάχνω για το γραφείο (οι οποίες σε κάθε άλλη περίπτωση πιθανώς να ήταν βαρετές). Δοκίμασα όμως και κινόα. 

Το Λευκό Κινόα της Fytro είναι 100% φυτικό προϊόν και συλλέγεται στην περιοχή των Άνδεων. Μοιράζεται τις ίδιες ιδιότητες με το αγαπημένο μας πλιγούρι, και είναι επίσης
πηγή μαγνησίου, βιοτίνης, φωσφόρου και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ. Το φολικό οξύ και η βιοτίνη βοηθούν στην καλή ψυχολογική κατάσταση. Σημαντικό !

Ακόμα κι αν έρχεστε πρώτη φορά σε επαφή με τέτοια υλικά, στο www.fytro.com.gr μπορείτε να βρείτε ένα σωρό απίθανες συνταγές για να τα δοκιμάσετε (μεταξύ μας, αυτό έκανα κι εγώ).

Όπως έχω ξαναπεί, στόχος μου είναι να μην στερηθώ καμία διατροφική ομάδα. Έτσι, 2 φορές την εβδομάδα ψήνω είτε κοτόπουλο, είτε κόκκινο κρέας, είτε ψάρι. Δεν τα συνοδεύω όμως με πατάτες τηγανιτές, αλλά με Ρύζι με Φλοιό Fytro το οποίο έχω αγαπήσει. Το Ρύζι με Φλοιό της Fytro, είναι πηγή μαγγανίου και φωσφόρου, είναι μακρύκοκκο και ιδανικό για πιλάφι, ριζότο, σούπες και σαλάτες. Και είναι και εύπεπτο

Shutterstock
Shutterstock

Τέλος, καθώς περιεργαζόμουν τα προϊόντα της Fytro το περίεργο μάτι μου έπεσε και στη Σόγια Κιμάς. Δε θα σας κρύψω ότι μέχρι που το δοκίμασα δεν ήξερα ότι είχε αναπάντεχα νόστιμη γεύση και ζουμερό αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ επειδή η σόγια σε αντίθεση με το κρέας, περιέχει φυτικές πρωτεΐνες χωρίς χοληστερόλη, την καταναλώνεις χωρίς να σκέφτεσαι τι θα δείξουν οι επόμενες εξετάσεις αίματος. Η Σόγια Κιμάς της Fytro είναι 100% φυτικό προϊόν που παράγεται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από σόγια άριστης ποιότητας και με το οποίο μπορείς να φτιάξεις μέχρι και παστίτσιο. Τις περισσότερες φορές επιλέγω να τη συνδυάσω με ζυμαρικά Fytro όπως τα Spaghetti Silueta ή το Κριθαράκι Σόγιας Fytro που περιέχουν αλεύρι σόγιας και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Και σε αυτό το σημείο θα το ξαναπώ: Το να τρως υγιεινά και νόστιμα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Είναι απλώς θέμα επιλογής. 

Αν ήθελα όμως να είμαι συνεπής στην απόφαση μου να βελτιώσω τρόπο διατροφής και ζωής, είχε έρθει η στιγμή να βάλω και την άσκηση στη ζωή μου.

Όπως σε κάθε τι στη ζωή, το πιο δύσκολο ήταν η αρχή την οποία αποφάσισα να κάνω ένα απόγευμα μετά τη δουλειά. Έτσι, αντί να φορέσω τις πιτζάμες μου και να βουλιάξω στον καναπέ με την αγαπημένη μου σειρά στο λαπτοπ, φόρεσα τα αθλητικά μου και «έδωσα ζωή» στην φυσική μου κατάσταση η οποία, ασυζητητί, είχε πέσει σε χειμερία νάρκη. Ευτυχώς η συνδρομή στο γυμναστήριο μπορεί να είχε «σκουριάσει», αλλά ήταν ακόμα ενεργή. Οπότε την ενεργοποίησα. 

Shutterstock
Shutterstock

Ξεκίνησα με μισή ώρα διάδρομο (για να μη σοκάρω εντελώς τον οργανισμό μου!) και σταδιακά μέρα με τη μέρα προσθέτω «δραστηριότητες». Τη μία φορά θα επιλέξω αερόβιο πρόγραμμα με cardio ασκήσεις, τη δεύτερη θα ακολουθήσω ένα κυκλικό πρόγραμμα με ασκήσεις εδάφους μαζί με βάρη και την τρίτη (ναι, περήφανα σας δηλώνω πως πάω 3 φορές την εβδομάδα) θα κάνω κάποια ολιστικής μορφής άσκηση για ενδυνάμωση.

Σε άλλους, όλο αυτό φαίνεται μεγάλη θυσία. Προσωπικά το θεωρώ επένδυση. Μια επένδυση που θα μου αποδώσει έναν πιο υγιή και δυνατό οργανισμό και ένα σώμα που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε καθημερινή πρόκληση (από την ενέργεια που απαιτείται για να ανταπεξέρχομαι στις απαιτήσεις της δουλειάς μέχρι αυτή για να περνάω γεμάτα σαββατοκύριακα).

Το καλύτερο με όλο αυτό είναι πως δε νιώθω ότι στερούμαι ή θυσιάζω κάτι. Πρόκειται για ένα νέο τρόπο ζωής που μπορεί να σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης και την καθημερινή σου ψυχολογία. Κι εμένα αυτό μου ταιριάζει πολύ. Συνεχίζω δυναμικά λοιπόν.