shutterstock
shutterstock
01|12|2017 12:20
SHARE
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

«Οταν έγινα 17 άρχισα να αρρωσταίνω» Η συγκινητική εξομολόγηση μιας γυναίκας με HIV


«Δεν γνώριζα τίποτα για το AIDS. Νόμιζα ότι αφορούσε μόνο τoυς ομοφυλόφιλους και τους Αφρικανούς, όχι εμένα.

Όταν έγινα 17, άρχισα να αρρωσταίνω. Είχα μια αίσθηση καψίματος κάθε φορά που κατάπινα και έφτασα σε σημείο να μην κατεβαίνει το φαγητό. Έγινα τότε..πόσο; 40 κιλά;

Τότε, παρατήρησα κάτι σαν τσίμπημα στο χέρι μου. Έμοιαζε με τσίμπημα κουνουπιού. Δύο μέρες αργότερα, είχε καλυφθεί όλο το χέρι από την παλάμη μέχρι το πίσω μέρος του λαιμού μου. Ήταν έρπης ζωστήρα.

Ο γιατρός μου είπε ότι τα συμπτώματα που είχα, ήταν όπως αυτά του HIV και ρώτησε αν είχα κάνει ποτέ εξέταση. 

Όταν έγινε η διάγνωση, ο ειδικός μου έκανε μια σειρά ερωτήσεων για πράγματα που δεν είχα κάνει. Ναι, είχα κολπικό σεξ με άνδρα που φορούσε προφυλακτικό - αλλά δεν είχα ιδέα τι ήταν όλα τα υπόλοιπα που μου έλεγε.

 Όταν ο γιατρός άρχισε να υποβάλλει τα ίδια ερωτήματα στη μαμά μου, μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο επειδή είπε ότι το ιικό φορτίο μου ήταν μεγαλύτερο από 100.000. Ακόμη και αν μου είχε μεταδοθεί ο HIV με το σεξ, δεν υπήρχε τρόπος να έχει προχωρήσει τόσο πολύ. Τελικά έκαναν τεστ και στη μητέρα μου. Βρέθηκε θετική -μπορεί να ήταν θετική για 20 χρόνια. Σε μένα μεταδόθηκε είτε με τον τοκετό είτε με το μητρικό γάλα.

Ήμουν 20 όταν αποφάσισα τελικά να μιλήσω γι 'αυτό. Για τρία χρόνια, είχα τόσες απορίες που δεν μου έλυνε κανείς: Είμαι το μόνο κορίτσι με αυτό; Είμαι η μόνη κοπέλα στα 17 με αυτό; Ένα 15χρονο κορίτσι από την ομάδα που είχαμε στην κλινική, μου ζήτησε να μιλήσω στο σχολείο της στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Ρώτησα τη μαμά μου, μού είπε όχι, αλλά το έκανα ούτως ή άλλως και αισθάνθηκα πολύ καλά. Αργότερα το είπα στα αγαπημένα μου ξαδέρφια, στη συνέχεια την αδερφή μου, και σε έναν προς έναν σε όλη την οικογένεια.

Από τότε και στο εξής άρχισα να συμμετέχω σε προγράμματα, σε εθελοντισμό και ταξίδια. Το 2009, έκανα έναν γιο που είναι αρνητικός. Το 2011 έγραψα ένα βιβλίο για τη ζωή μου. Το 2012 παντρεύτηκα. Ο σύζυγός μου είναι αρνητικός. Προσπαθώ να ταξιδεύω και να μοιράζομαι την ιστορία μου όσο μπορώ.
Έχω καθίσει μπροστά στον καθρέφτη κάνοντας εξάσκηση για ώρες, για το πώς θα το έλεγα στα αγόρια με τα οποία έβγαινα κατά καιρούς. Μερικές φορές, τους το έστελνα σε μήνυμα μετά από κάποιες μέρες. Άλλες, ήταν πιο εύκολο να τους το πω δια ζώσης. Όταν συνάντησα τον Darryl, τον άντρα μου, γνώριζε πολλά γύρω από τον HIV, αφού δύο μέλη της οικογένειας του ήταν θετικά. Ετσι, μόλις του είπα ότι είμαι θετική με κοίταξε και μου είπε: «Και πάλι θα σε παντρευτώ».

Μην λυπάσαι για μένα γιατί γεννήθηκα με τον ιό - και μη μισείς τη μαμά μου επειδή έκανε σεξ. Είναι το ίδιο πράγμα.

 

Μάθετε περισσότερα για τη Lolisa Gibson στο προσωπικό της site

TAGS