Facebook/ Keely Daniel Jones
Facebook/ Keely Daniel Jones
TRUE STORY

Αυτή η γυναίκα θέλει να δεις την αθώα ελιά στο πρόσωπό της που ήταν τελικά καρκίνος του δέρματος


Η 40χρονη Keely Jones από την Β. Καρολίνα των ΗΠΑ εντόπισε ένα, σχεδόν ανεπαίσθητο, σημάδι στον κρόταφο. Εμοιαζε με ελιά, αλλά στην πραγματικότητα ήταν καρκίνος του δέρματος. 

Πολλοί θα το είχαν αγνοήσει, αλλά ευτυχώς η 40χρονη ιδιοκτήτρια εταιρίας προϊόντων ομορφιάς θορυβήθηκε και πήγε στον δερματολόγο για εξέταση. 

Οπως αναφέρει η ίδια ήταν το μόνο κοκκινωπό σημάδι που είχε στο πρόσωπο και το σώμα της.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης την σόκαρε. Ηταν καρκίνος του δέρματος. Συγκεκριμένα ήταν δερματικό σύμπτωμα βασικοκυτταρικού καρκινώματος.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε στο Facebook για να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους την περιπέτεια της υγείας της. 

«Βλέπετε αυτό το μικροσκοπικό σημαδάκι στην πρώτη εικόνα; Αυτό ήταν το μοναδικό που φαινόταν στην επιδερμίδα μου», έγραψε χαρακτηριστικά η 40χρονη που χρειάστηκε να κάνει 3 χειρουργικές επεμβάσεις για να το αφαιρέσει τελείως.

Οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές αλλά αποδεικνύουν ότι ο περισσότερος καρκίνος του δέρματος ήταν κρυμμένος κάτω από την επιφάνεια του δέρματός της.

Οπως αναφέρει η ίδια, παρατήρησε το σημάδι όταν έκανε καθαρισμό προσώπου. «Δεν έχω συνήθως κηλίδες στο πρόσωπό μου, γι' αυτό ήταν ασυνήθιστο για μένα να έχω ένα τέτοιο σημάδι», έγραψε η 40χρονη και πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι ήταν απλώς ένα δύσκολο και επίμονο'σπυράκι, γι' αυτό συνέχισα να το σκαλίζω και κάθε φορά απλώς άνοιγε λίγο και αιμορραγούσε, αλλά δεν έφευγε».

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος. Συνήθως αναπτύσσεται σε μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, όπως το κεφάλι, ο λαιμός και τα χέρια, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

«Μοιράστηκα αυτές τις φωτογραφίες, γιατί παρόλο που ξέρω ότι είναι σοκαριστικές, ελπίζω να ενθαρρύνει έστω ένα άτομο να εξεταστεί από δερματολόγο. Τότε θα αξίζει τον κόπο», έγραψε στο Facebook.

Αν εντοπιστεί εγκαίρως, όπως στην περίπτωση της 40χρονης Keely Jones, το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα θεραπεύεται.

Διαβάστε επίσης: Καρκίνος του μαστού: 4 σημάδια για τα οποία ακούς σπάνια αλλά δεν πρέπει να αγνοείς

Γιατί η μαστογραφία δεν ανίχνευσε τον καρκίνο αυτής της γυναίκας παρά το σημάδι στο στήθος της