Shutterstock
Shutterstock
10|12|2017 19:15
SHARE
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά από μια πτήση -Σύμφωνα με την επιστήμη


Ενα ταξίδι είναι μια καλή ευκαιρία να αποδράσεις από την καθημερινότητά σου, να ζήσεις νέες εμπειρίες, να μάθεις, να ακούσεις και να δεις κάτι καινούριο.

Αν αυτές οι μέρες σε βρίσκουν να σχεδιάζεις ένα ταξίδι με αεροπλάνο εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων, εν όψει γιορτών, τότε αυτό το άρθρο θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλές για την φυσική σου κατάσταση μετά την πτήση.

Eνα ταξίδι με αεροπλάνο δεν έχει μόνο την προσμονή για το μέρος του κόσμου που πρόκειται να επισκεφθείς, αλλά και κούραση, ίσως ζαλάδα ή πονοκέφαλο, ξηροστομία, αφυδάτωση ή φούσκωμα.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα αμέσως μετά την πτήση;

Ειδικοί σε θέματα υγείας κλήθηκαν να απαντήσουν σε έρευνα του ιστότοπου «Well+Good» για το ποιο πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος μετά από μια πτήση για να νιώσει καλύτερα. Οι απαντήσεις είχαν δύο κοινούς παρονομαστές: την επαφή με τη φύση και την κίνηση.

O David Perrin, εκτελεστικός διευθυντής εκπαίδευσης στο studio διαλογισμού MNDFL της Νέας Υόρκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αμέσως μετά την πτήση προσπαθώ να βγω έξω από το αεροπλάνο όσο πιο σύντομα γίνεται. Το φυσικό φως, ο καθαρός αέρας και το αίσθημα του χώρου γύρω μου με βοηθούν να επαναπροσδιορίσω τον κιρκάδιο ρυθμό μου (σσ. Κικάρδιος ρυθμός είναι ουσιαστικά το βιολογικό μας ρολόι).

Επιπρόσθετα, οι ειδικοί σε θέματα υγείας και ευεξίας υποστηρίζουν ότι αμέσως μετά την πτήση βοηθά πολύ, επίσης, ένα μπάνιο (μας δίνει ενέργεια και βοηθά το νευρικό σύστημα) αλλά και το stretching.