Unsplash
Unsplash
07|12|2017 15:32
SHARE
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

6 υλικά με τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορείς να φτιάξεις ένα γεύμα -Σύμφωνα με chef


Δεν χρειάζονται πολλά για ένα νόστιμο γεύμα που μάλιστα μπορεί να φτιαχτεί σε μηδέν χρόνο.

Αρκούν μερικά βασικά υλικά που δίνουν αμέσως πλούσια γεύση σε κάθε πιάτο. Η μαγειρική είναι δημιουργία: αρκεί να επιστρατεύσεις τη φαντασία σου.

Μετά από μια απαιτητική ημέρα και όταν οι ρυθμοί χαλαρώσουν, είναι ωραίο να μπαίνεις στην κουζίνα και να δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου κάνοντας πειραματισμούς με τα υλικά που διαθέτεις. Σαν να βρίσκεσαι σε ένα δημιουργικό εργαστήρι.

O chef και συγγραφέας Peter Miller αποκαλύπτει τα υλικά που πρέπει να έχεις πάντα στο ντουλάπι σου για να δημιουργείς απλά, γευστικά πιάτα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ποια είναι τα υλικά που σύμφωνα με τον chef πρέπει να έχεις πάντα στο ντουλάπι σου;

1) Ελαιόλαδο: Για τον σεφ, το καλής ποιότητας ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά υλικά της κουζίνας σας και αξίζει να δείξετε τη δέουσα προσοχή σε αυτό που θα επιλέξετε.

2) Ξύδι: Είτε βαλσάμικο είτε λευκό, μπορεί σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο να δημιουργήσει ένα γευστικό, ελαφρύ dressing για τις σαλάτες σας.

3) Λεμόνι ή lime: Οπως σημειώνει ο Miller, λίγες μόνο σταγόνες μπορούν να δώσουν λαχταριστή γεύση στο κοτόπουλο, το ψάρι, το κρέας και τα λαχανικά σας.

4) Αλάτι-Πιπέρι-Τσίλι: Για τον σεφ, αυτό είναι το τρίπτυχο της νοστιμιάς σε κάθε πιάτο και δε νοείται να λείπει από το ντουλάπι σας. Για τον σεφ, δεν υπάρχει κάτι πιο απογοητευτικό από το να πεινάς και να γεύεσαι ένα πιάτο άνοστο και αδιάφορο.

5) Παρμεζάνα: Σύμφωνα με τον Miller, η παρμεζάνα μπορεί να αναβαθμίσει την γεύση ενός πιάτου, είτε αυτό περιέχει ζυμαρικά, είτε λαχανικά, είτε πουλερικά. Ενα τυρί που δίνει ξεχωριστή νοστιμιά και ίσως να έχουμε υποτιμήσει λιγάκι την αξία του στην μαγειρική, σύμφωνα με τον σεφ.

6) Μακαρόνια- Ρύζι μπασμάτι: To απόλυτο comfort food! Τα ζυμαρικά και το ρύζι μπορούν να διατηρηθούν για αρκετά μεγάλο διάστημα στο ντουλάπι σας και να σας προσφέρουν ανά πάσα στιγμή γευστική απόλαυση.