Unsplash
Unsplash
08|12|2017 09:55
SHARE
FOOD TRENDS

Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο φαγητό το 2018


Η χρονιά που έρχεται έχει ήδη δείξει τον «χαρακτήρα» της σε μόδα, διακόσμηση αλλά και φαγητό.

Οι λίστες με τις τάσεις που έρχονται για να αλλάξουν τα δεδομένα σε πολλά από τα επίπεδα της καθημερινότητάς μας, έχουν ήδη κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι συνθήκες αλλάζουν και υπόσχονται νέες, πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Το 2018, το φαγητό «διευρύνει» τα γευστικά του όρια και κουζίνες από όλο τον κόσμο επηρεάζουν το γαστρονομικό «ρεύμα» που διαπερνά τη ζωή στην πόλη. Σε λίστα της μεγάλης, βρετανικής αλυσίδας «Waitrose» (Waitrose Food & Drink Report 2017-2018) που δημοσιεύεται στο Business Insider, παίρνουμε μια πρώτη γεύση από όσα θα δούμε να κυριαρχούν στο φαγητό τη χρονιά που έρχεται.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 2.000 καταναλωτών και κάνει προβλέψεις για τις γεύσεις που θα έχουν δυναμική παρουσία στις προτιμήσεις του κοινού.

Ιαπωνικό comfort food ( Japanese «dude food»)

Η ιαπωνική κουζίνα φαίνεται ότι δεν σταματά να εξελίσσεται μέσα στο χρόνο και υπόσχεται νέες γευστικές εμπειρίες τη νέα χρονιά. Το 2018 κυριαρχούν οι κλασικές γεύσεις που μπορεί να συναντήσουμε σε ένα izakaya bar (το izakaya bar είναι η ιαπωνική Gastro Pub, δηλαδή ένα μέρος για χαλαρό φαγητό πχ. μετά τη δουλειά). Μερικά από τα ιαπωνικά πιάτα θα έχουν ένα λατινοαμερικάνικο γευστικό άγγιγμα, σύμφωνα με το Waitrose.

Το τέταρτο γεύμα 

Ενα «τέταρτο» γεύμα έρχεται να προστεθεί στην καθημερινότητά μας. Το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό μπορεί να ήταν τα 3 κύρια γεύματα της ημέρας, αλλά το 2018, ένα ακόμη γεύμα θέλει να κρατά ψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς μας μέσα στη μέρα. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας καθιερώνουν άλλο ένα μικρό γεύμα (ένα σνακ μετά το βραδινό, πριν τον ύπνο) ή ένα γεύμα πριν το γυμναστήριο.

Ινδικό street food

Οι βαριές σαλτσες πάνε στην άκρη. Οι καπνιστές και οι ψητές τροφές έρχονται σε πρώτο πλάνο. Οπως αναφέρει το Waitrose, η ινδική κουζίνα θα δημιουργήσει «υβριδικούς» γευστικούς συνδυασμούς, όπως πχ. Tacos με αρνίσιο κιμά.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε (μη ζωικές) πρωτεΐνες

Σύμφωνα με το Waitrose, η ζήτηση για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη συνεχίζει να υπάρχει και να αυξάνεται. Mερικές από τις τροφές που προβλέπεται να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση είναι τα δημητριακά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.