Unsplash
Unsplash
11|12|2017 10:11
SHARE
ΕΣΤΙΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ

Science of Us: Προσοχή στα 5 πιο βρώμικα σημεία που αγγίζουμε καθημερινά


Η συμβίωση με τα μικρόβια είναι αναπόφευκτη στην καθημερινότητά μας.

Βρίσκονται παντού, ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία του σπιτιού και του γραφείου. Ακόμα κι αν κάνουμε προσπάθειες να τα αποφύγουμε πλένοντας τα χέρια μας με επιμέλεια, ακόμα κι αν καθαρίζουμε τους χώρους στους οποίους κινούμαστε σχολαστικά, αυτά καταφέρνουν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να πολλαπλασιάζονται.

Υπάρχουν σημεία στους χώρους στους οποίους κινούμαστε σε καθημερινή βάση τα οποία είναι «ύπουλες» εστίες μικροβίων.

Αμέσως μετά τη χρήση τους παραλείπουμε να απολυμάνουμε τα χέρια μας. Το «Science of Us» του New York Magazine κατέγραψε σημεία της καθημερινότητας (τα περισσότερα βρίσκονται μάλιστα στο χώρο του γραφείου) που είναι γεμάτα μικρόβια, τα αγγίζουμε συνέχεια, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η απολύμανσή τους είναι επιτακτική ανάγκη.

1) Οθόνες αφής: Σε οποιοδήποτε χώρο κι αν βρίσκεστε και αγγίζετε οθόνες αφής (στο γραφείο, στο ΑΤΜ, σε κάποιο κατάστημα) μην παραλείπετε να απολυμαίνετε τα χέρια σας, μετά τη χρήση του.

2) Πετσέτες χεριών: Οι περισσότεροι δεν απολυμαίνουν τα χέρια τους σωστά με αποτέλεσμα να μεταφέρουν βακτήρια και στις πετσέτες που χρησιμοποιούν για να τα σκουπίσουν.

3) Οι λαβές: Της καφετιέρας ή του βραστήρα. Ενα σημείο που αγγίζουμε οι περισσότεροι καθημερινά -χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια μας- και συγκεντρώνει πολλά βακτήρια.

4) Τα κουμπιά του ασανσέρ: Τα αγγίζουμε όλοι σε καθημερινή βάση και αποτελούν σημαντική εστία μικροβίων.

5) Shopping bags: Οι (επαναχρησιμοποιούμενες) σακούλες που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας αγορές. Είναι γεμάτες βακτήρια και τις περισσότερες φορές η απολύμανσή τους παραλείπεται.