shutterstock
shutterstock
11|12|2017 19:22
SHARE
ΦΡΥΔΙΑ

Γιατί τα φρύδια μας έχουν διαφορετικό σχήμα το ένα από το άλλο;


Πώς γίνεται το ένα σας φρύδι να είναι από φυσικού του πιο καλοσχηματισμένο από το άλλο; Μια αισθητικός που μετρά χρόνια εμπειρίας στο Χόλιγουντ, απαντά. 

Πιθανώς να το έχετε παρατηρήσει κάθε φορά που πιάνετε το τσιμπιδάκι για να βγάλετε τα φρύδια σας ή απλώς να επιδιορθώσετε το σχήμα τους. Το ένα φρύδι μοιάζει να είναι διαφορετικό από το άλλο. Αρκετά διαφορετικό από το άλλο και για την ακρίβεια πιο όμορφο.  

Σίγουρα έχετε ακούσει και παρατηρήσει και μόνη σας ότι η δεξιά μας πλευρά είναι διαφορετική από την αριστερή. Τα όργανα που έχουμε σε διπλό αριθμό (π.χ. μάτια, αυτιά, μαστοί, άκρα) διαφέρουν το ένα από το άλλο. Ακόμα και τα προφίλ του προσώπου μας έχουν διαφορά (όλοι έχουμε «το καλό μας προφίλ»). Ε λοιπόν, είναι γεγονός: το ένα μας φρύδι, είτε λόγω σχήματος, είτε λόγω πυκνότητας των τριχών, είναι όντως καλύτερο από το άλλο. 

Αρχικά να παραδεχτούμε πως πρόκειται για ένα γεγονός αρκετά εκνευριστικό, ειδικά για όσες γυναίκες είναι τελειομανείς με την εικόνα τους. Μια ειδικός στο σχήμα των φρυδιών τεκμηριώνει το φαινόμενο. 

Σύμφωνα με την αισθητικό, Tonya Crooks, η οποία επιμελείται τα φρύδια διάσημων γυναικών όπως η Μέγκαν Φοξ, η Εβα Μέντες και η Φέργκι, κάθε φρύδι έχει διαφορετική μυική κίνηση και κλίση. 

«Μερικές φορές αυτό ενισχύεται από το ποια πλευρά κοιμόμαστε, πράγμα που μπορεί να κάνει την κίνηση των μυών πιο αδύναμη από την μια πλευρά. Αλλες φορές οφείλεται στον τρόπο που οι εκφράσεις αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας».

Βγάζει νόημα. Σκεφτείτε ακόμα και τη διαφορά που έχει η επιδερμίδα σας στη μία και στην άλλη πλευρά του προσώπου σας. Συνήθως, η πλευρά πάνω στην οποία κοιμάστε είναι λιγότερο ελαστική από την άλλη. Αυτό λοιπόν αποτυπώνεται και στα φρύδια κάνοντας την μία αψίδα να φαίνεται πιο χαλαρή αντί για πιο τονισμένη. Επιπλέον, όσες μπορείτε να ανασηκώσετε το φρύδι σας συνήθως, έχετε την ικανότητα να το κάνετε μόνο με ένα από τα δύο, αφήνοντας τον μυ του άλλου φρυδιού, αδύναμο. 

Παραβλέποντας τα εγγενή μας χαρακτηριστικά, η Crooks λέει ότι, με λίγη παραπάνω προσοχή και φροντίδα, μπορείτε να σχηματίσετε τα φρύδια σας ώστε να μοιάζουν όμοια.

«Το πρώτο πράγμα που κάνω με τους πελάτες μου είναι να τα φέρω σε μια ισορροπία δίνοντας χρόνο στο ένα να πυκνώσει και αφαιρώντας από το άλλο λίγες περισσότερες τρίχες, ώστε με την πάροδο του χρόνου να δημιουργηθεί ένα πιο συμμετρικό αποτέλεσμα». 

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, εν χρειάζεται να αλλάξετε δραστικά τον τρόπο με τον οποίο «γεμίζετε» τα φρύδια σας με το μολύβι φρυδιών. Απλά κάθε φορά που τα βάφετε, κάντε ένα βήμα πίσω ώστε να τσεκάρετε. «Πρέπει να γεμίζετε το κάθε φρύδι σταδιακά, κοιτάζοντας κάθε φορά τι έχετε κάνει», επιμένει η Crooks. Μια γυναίκα μπορεί να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρώμα στην πάνω πλευρά, ενώ μια άλλη να πρέπει να τονίσει πιο έντονα την άκρη. 

Ακόμα όμως κι αν δεν καταφέρετε να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα, εμείς θα σας πούμε, «ακόμα καλύτερα»! Αυτές οι μικρές ατέλειες είναι που σας κάνουν τέλειες.