Dr Eben Alexander
Dr Eben Alexander
ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΩΜΑ

Τι περιγράφει ο νευροχειρουργός που ισχυρίζεται ότι βίωσε τη ζωή μετά θάνατον


Eνας διαπρεπής νευροχειρουργός, ο Dr Eben Alexander, έπεσε σε κώμα το 2008 για μια βδομάδα και μας λέει τι ακριβώς βίωσε.

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Το ερώτημα αυτό έχει γίνει ουκ ολίγες φορές αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να απαντήσει επίσημα. Κατά καιρούς βέβαια έχουμε δει διάφορους ανθρώπους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πέθαναν και επέστρεψαν στη ζωή και μετέφεραν τις εμπειρίες τους από την άλλη πλευρά.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μυαλό σταματά κάθε δραστηριότητα 30 δευτερόλεπτα αφού η καρδιά σταματήσει να τροφοδοτεί με αίμα τα υπόλοιπα όργανα του σώματος.

Ο νευροχειρουργός και συγγραφέας του «Living In A Mindful Universe: A Neurosurgeon's Journey Into The Heart Of Consciousness», Dr Eben Alexander, μας περιγράφει στο βιβλίο του τι ακριβώς βίωσε όταν έπεσε σε κώμα για μία εβδομάδα.

«Ημουν σε κώμα για μια βδομάδα, πάσχοντας από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, μια μόλυνση του εγκεφάλου τέτοιας σοβαρότητας που οι πιθανότητές μου για επιβίωση είχαν εκτιμηθεί στο 2%. Επειτα από μία βδομάδα, οι γιατροί μου ενημέρωσαν την οικογένειά μου ότι ήταν ώρα να με αφήσουν να πεθάνω» σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Ο 63χρονος γιατρός που σπούδασε στο Xάρβαρντ τονίζει πως ο θάνατος μοιάζει με «ουράνια μουσική» και πως είδε «ένα φως να κατεβαίνει αργά από ψηλά».

«Ηταν μια κυκλική οντότητα που απελευθέρωνε ουράνια μουσική. Το φως άνοιξε σαν να σκίστηκε. Και ένιωσα τον εαυτό μου να περνά από την τρύπα και να φτάνει σε μια κοιλάδα με πλούσια και εύφορη πρασινάδα, όπου καταρράκτες ξεχύνονταν σε κρυστάλλινες λιμνούλες» συμπλήρωσε. 

Και τέλος κατέληξε: «Υπήρχαν σύννεφα σαν ζαχαρωτά από ροζ και λευκό. Ο ουρανός ήταν μπλε-μαύρος και έβλεπα δέντρα, λιβάδια, ζώα και ανθρώπους. Υπήρχε και νερό επίσης, ρέοντας σε ποτάμια ή κατεβαίνοντας σαν βροχή. Ομίχλη ανέβαινε από τις παλλόμενες επιφάνειες αυτών των νερών και ψάρια γλιστρούσαν από κάτω τους».

Δείτε τα παρακάτω βίντεο:

 

 

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει στο σώμα μας ακριβώς μια στιγμή μετά το θάνατό μας;- Γιατρός απαντά