shutterstock
shutterstock
17|12|2017 11:47
SHARE
ΣΕΞ

Το λάθος που κάνουν στο σεξ τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί


Τι είναι αυτό που παραλείπουν τα ζευγάρια στο σεξ και μειώνει τόσο την ένταση, όσο και την απόλαυση; 

«Λάθη στο σεξ» (θα μας διαβάσει κανείς και θα αναρωτιέται γιατί πράγμα μιλάμε). Προφανώς, δεν υπάρχουν λάθη στο σεξ από τη στιγμή που ο,τι γίνεται έχει τη συναίνεση και των δύο πλευρών.  

Οπότε, επεμβαίνοντας στον τίτλο του άρθρου, θα ήθελα να διευκρινίσω πως δεν πρόκειται ακριβώς για λάθος. Περισσότερο «παράλειψη» θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε.

Μιλάμε πάντα για τα ζευγάρια που μετράνε ένα εύλογο διάστημα συνύπαρξης γιατί καλώς ή κακώς, μετά από κάποιους μήνες ή χρόνια, μια σχέση παίρνει άλλη μορφή από αυτή που είχε στις αρχές, στα «μέλια» που λένε. 

Αυτό λοιπόν που πολλά ζευγάρια παραλείπουν όταν κάνουν σεξ είναι να φιληθούν. Ακριβώς. Για κάποιο λόγο, τα φιλιά, με τον καιρό, περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 4.500 ενήλικες, διαπίστωσε ότι ένα στα τέσσερα ζευγάρια παύουν να φιλιούνται τόσο συχνά, όσο στην αρχή της σχέσης τους, κατά τη διάρκεια του σεξ. 

Τα φιλιά αυξάνουν τον πόθο, το πάθος και την αδρεναλίνη και μπορούν να κάνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα ακόμα πιο ερωτική. Κι ενώ στην αρχή είναι γεμάτα ενθουσιασμό και συναίσθημα, με το πέρασμα του χρόνου, μετατρέπονται σε μια τυπική καθημερινή συνήθεια και αρχίζουν να εκλείπουν από το σεξ. 

Στην πραγματικότητα, τα φιλιά αποτελούν μέρος των προκαταρκτικών και όπως συμφώνησαν 92% των συμμετεχόντων της έρευνας είναι το ίδιο διεγερτικά με άλλα προκαταρκτικά.

Σκεφτείτε το λίγο και βάλτε τα ξανά στο «πρόγραμμα»!